מרכיבים
9־10 משמשים שטופים ומגולענים
כוס וחצי יין לבן
שליש כוס סוכר
הכי מעניין
1 מקל קינמון
4 מסמרי ציפורן
קרם שמנת
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 יוגורט (150 מ"ל)
4 כפות סירופ מייפל
80 גרם ביסקוויטים שבורים לפירורים קטנים
50 גרם פיסטוקים קלויים קלות על מחבת ללא שמן, קצוצים גס
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה
משמשים:
1. במחבת רחבה שמים יין, סוכר, קינמון וציפורן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחמש דקות.
2. מכבים את האש ומוסיפים למחבת את המשמשים עם הפתח כלפי מטה. משאירים את המשמשים במחבת עם הנוזלים לחצי שעה, והופכים מדי פעם.
3. מעבירים את המשמשים לקופסה במקרר עד ההגשה.
לקרם:
1. בקערה גדולה בוחשים שמנת, יוגורט ומייפל.
2. מוסיפים שני שליש מהביסקוויטים ומהפיסטוקים לקערה (שומרים שליש לקישוט בזמן ההגשה) ומערבבים היטב.
3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה (עם מיקסר ידני או עם מטרפה והרבה כוח) ומוסיפים לקערה.
4. מקפלים בעדינות. שומרים בקירור עד ההגשה.
הרכבה:
על כל צלחת שמים 2־3 משמשים וכף נדיבה של קרם. מקשטים בעוד פירורי ביסקוויטים ופיסטוקים.
אם יש לכם ריבת משמש, גם כף ממנה יהיה מושלם כאן.