10־9 יחידות
מרכיבים
לעלים
1 חבילת בצק עלים מופשר/מצונן
הכי מעניין
4 כפיות אבקת סוכר
לקרם
500 מ״ל שמנת להקצפה 38%
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 16־25% שומן
1 אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות מחית או תמצית וניל (לא חובה)
דובדבנים לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות
- מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
- מפזרים על הנייר הראשון שתי כפיות אבקת סוכר.
- חותכים מהבצק מלבן גדול (בגודל שמתאים לתבניות שלכם) ומניחים על אבקת הסוכר.
- מפזרים עוד אבקת סוכר על הבצק ועליו מניחים את נייר האפייה השני.
- מניחים תבנית על הכול ומכניסים לתנור – התבנית מונעת מהבצק להתרומם באפייה.
- אופים במשך 15־10 דקות עד שרואים שהבצק יציב ומתחיל להזהיב בצדדים ואז מסירים את הנייר בעדינות ואופים עוד 5־10 דקות עד שהוא זהוב־שחום (אפשר להעביר למצב גריל עליון).
- מצננים לחלוטין ואז בעזרת סרגל וסכין חדה חותכים למלבנים שווים – זה חשוב כדי שיתאימו בזוגות.
- הכנת הקרם: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ומקציפים לקרם יציב וחלק.
- ממלאים שקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס״מ. הכי נוח להניח אותה בתוך כוס גבוהה.
- מזלפים כדורים קטנים בשתי קומות.
- מקשטים בדובדבן ומגישים מיד.
מומלץ להרכיב את המילפיי כמה שיותר סמוך להגשה.
אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור בשקית אטומה עד יומיים.