מתכון למילפיי גבינה

מתכון למילפיי גבינה

מילפיי גבינה. | אפרת ליכטנשטט

מילפיי גבינה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

10־9 יחידות

מרכיבים

לעלים

1 חבילת בצק עלים מופשר/מצונן

הכי מעניין

4 כפיות אבקת סוכר

לקרם

500 מ״ל שמנת להקצפה 38%

1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 16־25% שומן

1 אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות מחית או תמצית וניל (לא חובה)

דובדבנים לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות
  2. מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
  3. מפזרים על הנייר הראשון שתי כפיות אבקת סוכר.
  4. חותכים מהבצק מלבן גדול (בגודל שמתאים לתבניות שלכם) ומניחים על אבקת הסוכר.
  5. מפזרים עוד אבקת סוכר על הבצק ועליו מניחים את נייר האפייה השני.
  6. מניחים תבנית על הכול ומכניסים לתנור – התבנית מונעת מהבצק להתרומם באפייה.
  7. אופים במשך 15־10 דקות עד שרואים שהבצק יציב ומתחיל להזהיב בצדדים ואז מסירים את הנייר בעדינות ואופים עוד 5־10 דקות עד שהוא זהוב־שחום (אפשר להעביר למצב גריל עליון).
  8. מצננים לחלוטין ואז בעזרת סרגל וסכין חדה חותכים למלבנים שווים – זה חשוב כדי שיתאימו בזוגות.
  9. הכנת הקרם: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ומקציפים לקרם יציב וחלק.
  10. ממלאים שקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס״מ. הכי נוח להניח אותה בתוך כוס גבוהה.
  11. מזלפים כדורים קטנים בשתי קומות.
  12. מקשטים בדובדבן ומגישים מיד.

מומלץ להרכיב את המילפיי כמה שיותר סמוך להגשה.

אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור בשקית אטומה עד יומיים.