לתבנית בגודל 20/30 ס״מ
מרכיבים
500 גרם יוגורט טעים
¼ כוס אבקת סוכר (או ממתיק אחר כמו מייפל/סילאן/דבש)
הכי מעניין
2 כפות מייפל
לתוספות:
פטל
אוכמניות
פרוסות משמש
פרוסות נקטרינה
פיסטוקים קצוצים
אגוזי פקאן/מלך קצוצים
3 כפות חמאת בוטנים (מחוממת מעט כדי שתהיה נוזלית)/ טחינה/חמאת שקדים
אפשר גם:
פרוסות קיווי/תותים/ענבים וכו'
שוקולד צ׳יפס
מנגו מיובש קצוץ
משמש מיובש קצוץ
עוגיות שבורות
אופן ההכנה
- משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- בוחשים היטב את היוגורט עם הסוכר והמייפל.
- מוזגים לתבנית ומיישרים עם מרית.
- מקשטים בפירות, אגוזים וכל מה שאתם אוהבים.
- מקשטים בטחינה/חמאת בוטנים/מחית פיסטוק.
- מקפיאים כ־4 שעות לפחות.
- שולפים את כל היוגורט הקפוא לקרש חיתוך וחותכים לקוביות.
- מחזירים לקופסה, שמים נייר אפייה בין השכבות ומקפיאים מיד.
- החטיף לא נשמר בטמפרטורת החדר יותר מדקה, אז מוציאים מהמקפיא ואוכלים מיד.
הערה: כשמקפיאים משהו המתיקות שלו יורדת ולכן אם אתם טועמים וזה מתוק מדי, המתיקות תתאזן כשזה יהיה קפוא. אפשר להמתיק פחות, אך קחו בחשבון שילדים לא יאכלו את זה.