מתכון לחטיפי יוגורט קפואים

מתכון לחטיפי יוגורט קפואים

חטיפי יוגורט קפואים. | אפרת ליכטנשטט

חטיפי יוגורט קפואים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בגודל 20/30 ס״מ

מרכיבים

500 גרם יוגורט טעים

¼ כוס אבקת סוכר (או ממתיק אחר כמו מייפל/סילאן/דבש)

הכי מעניין

2 כפות מייפל

לתוספות:

פטל

אוכמניות

פרוסות משמש

פרוסות נקטרינה

פיסטוקים קצוצים

אגוזי פקאן/מלך קצוצים

3 כפות חמאת בוטנים (מחוממת מעט כדי שתהיה נוזלית)/ טחינה/חמאת שקדים

אפשר גם:

פרוסות קיווי/תותים/ענבים וכו'

שוקולד צ׳יפס

מנגו מיובש קצוץ

משמש מיובש קצוץ

עוגיות שבורות

אופן ההכנה

  1. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  2. בוחשים היטב את היוגורט עם הסוכר והמייפל.
  3. מוזגים לתבנית ומיישרים עם מרית.
  4. מקשטים בפירות, אגוזים וכל מה שאתם אוהבים.
  5. מקשטים בטחינה/חמאת בוטנים/מחית פיסטוק.
  6. מקפיאים כ־4 שעות לפחות.
  7. שולפים את כל היוגורט הקפוא לקרש חיתוך וחותכים לקוביות.
  8. מחזירים לקופסה, שמים נייר אפייה בין השכבות ומקפיאים מיד.
  9. החטיף לא נשמר בטמפרטורת החדר יותר מדקה, אז מוציאים מהמקפיא ואוכלים מיד.

הערה: כשמקפיאים משהו המתיקות שלו יורדת ולכן אם אתם טועמים וזה מתוק מדי, המתיקות תתאזן כשזה יהיה קפוא. אפשר להמתיק פחות, אך קחו בחשבון שילדים לא יאכלו את זה.