לתבנית מלבנית בגודל 25/25 (או גודל אחר לקסטות שטוחות יותר)
מרכיבים
חבילה וחצי של ביסקוויטים של לוטוס (כ־325 גרם)
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
הכי מעניין
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
3 כפות ממרח לוטוס רגיל או קראנצ'י (120 גרם)
אופן ההכנה
1. משמנים תבנית, מרפדים בנייר אפייה ועליה מניחים ביסקוויטים בצורה מסודרת (תזכרו את כיוון ההנחה כדי שהקומה השנייה תהיה באותו כיוון!).
2. מחממים את ממרח הלוטוס כ־15 שניות במיקרוגל כדי שיהיה מעט נוזלי.
3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
4. מוסיפים את החלב המרוכז וממרח הלוטוס וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.
5. שוברים לחתיכות קטנות 3־4 ביסקוויטים של לוטוס ומוסיפים לקצפת.
6. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
7. מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויטים ומיישרים (שימו לב לכיוון).
8. מניחים את המחצית השנייה של הביסקוויטים בהתאמה.
9. מקפיאים כ־10 שעות, מוציאים מהתבנית את כל נייר האפייה וחותכים לקסטות בודדות.
10. מחזירים לתבנית ומכסים אותה בניילון.
הקסטות במיטבן בימים הראשונים ונשמרות כשבועיים במקפיא.