מתכון לרולדת קוקוס

מתכון לעוגה שתזכיר את החטיף ההוא ותאזן את הטעמים שלו – ככה שאפשר להתענג עליו בביסים גדולים

רולדת קוקוס. | אפרת ליכטנשטט

רולדת קוקוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

הצלמת, אבישג שאר־ישוב: כשהייתי קטנה תמיד חיכיתי לשקית שהיו מחלקים בבית הכנסת. היינו אוכלים במהירות את כל החטיפים הטעימים, ולמבוגרים היינו משאירים את החטיפים שפחות התחברנו אליהם: המרמלדה הצבעונית וחטיף הקוקוס הדחוס. כשגדלתי הבנתי שאני דווקא מחבבת אותו, אבל שכדי ליהנות ממנו צריך לאכול אותו בביסים קטנים־קטנים. כעת הייתה לי הזדמנות נפלאה להמציא מתכון לעוגה שתזכיר את החטיף ההוא ותאזן את הטעמים שלו – ככה שאפשר להתענג עליו בביסים גדולים.

מרכיבים
לרולדה
4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
½ כוס (100 גרם) סוכר
קורט מלח
2/3 כוס (100 גרם) קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן

לקרם
כ־½ כוס (100 מ"ל) קרם קוקוס מפחית, שהייתה לפחות לילה במקרר (רק החלק הלבן, המוצק)
½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע (220 גרם) גבינת שמנת 16%
1 כף אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר

הכי מעניין

לציפוי
2 כפות מהקרם של הרולדה
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
2 כפות סוכר
כ־½ כפית אבקת צבע מאכל ורוד באבקה (או יותר – כמה שנדרש עד שמגיעים לגוון הרצוי)

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים חלבונים ומלח, מקציפים מעט ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף במשך מספר דקות עד לקבלת קצף יציב.
3. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים ותמצית וניל ומעבירים לקערת המיקסר. מאחדים את החלמונים והווניל עם קציפת החלבונים בעזרת מרית ובתנועות קיפול.
4. מנפים את הקמח ישירות לקערת המיקסר ומקפלים אותו לתוך הקציפה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את השמן ומערבבים.
5. מעבירים את הבלילה בשכבה אחידה לתוך תבנית התנור, ואופים במשך 8־12 דקות. ברגע שהעוגה מתחילה להזהיב מוציאים אותה מהתנור (מומלץ לסובב את התבנית במהלך האפייה, לאפייה אחידה).
6. על השיש פורסים נייר אפייה חדש ומפדרים אותו במעט קמח. הופכים את הרולדה שיצאה מהתנור היישר על נייר האפייה שהכנו, ומגלגלים אותה בתוכו מהצד הרחב, עד לצינון.
7. בינתיים מכינים את הקרם: בקערת מיקסר שמים שמנת להקצפה, גבינה, את החלק המוצק של קרם הקוקוס, אבקת סוכר ופודינג וניל. מקציפים עד לקבלת קרם יציב. שומרים בצד שתי כפות מהקרם לציפוי הרולדה.
8. בקערה נפרדת מערבבים מעט צבע מאכל עם קוקוס טחון וסוכר לתערובת אחידה.
9. פותחים בעדינות את הרולדה המגולגלת ומורחים עליה שכבה אחידה של הקרם. מפזרים מעל שתי כפות של תערובת הקוקוס ומגלגלים בחזרה. מעבירים את הרולדה להקפאה של שעה לפחות.
10. לאחר ההקפאה מצפים את הרולדה בשכבה דקה של הקרם ומפזרים מעל את תערובת הקוקוס הוורודה.
11. שומרים את הרולדה מכוסה היטב בקירור עד 5 ימים.

טיפ: לא אוהבים קרם קוקוס? אפשר להשתמש רק בשמנת מתוקה