מתכון לאגסים ביין ממולאים במרציפן

מתכון לאגסים ביין ממולאים במרציפן

אגסים ביין ממולאים במרציפן | גיא אשכנזי, Agency K

אגסים ביין ממולאים במרציפן | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

8 אגסים בשלים

1 בקבוק יין לבן יבש

2 מקלות קינמון

הכי מעניין

גרידה מקליפת לימון אחד

1 כפית תמצית וניל

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס

2 תרמילי הל דפוקים קלות

½ כוס סוכר

200 גרם מרציפן איכותי

מעט סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. שמים בסיר יין, קינמון, גרידת לימון, וניל, ג'ינג'ר, הל וסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ־10 דקות.

3. קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורכם ומוציאים את הליבה בעזרת כפית ליצירת שקע.

4. מסדרים את האגסים בסיר ומבשלים כ־20 דקות, מדי פעם מסובבים אותם בתוך הרוטב כדי שלא ייחרכו יתר על המידה.

5. מוציאים את האגסים מתוך הרוטב ומצננים. את הרוטב שומרים בצד.

6. יוצרים מהמרציפן כדורים קטנים, מטמיעים כדור מרציפן בכל שקע אגס ומהדקים היטב. מומלץ להיעזר במזלג בפעולת ההידוק.

7. מניחים את חצאי האגסים הממולאים בתבנית אפייה כך שהצד הממולא במרציפן פונה כלפי מעלה, בוזקים סוכר ויוצקים מהרוטב על כל האגסים.

8. מכניסים לתנור ל־10 דקות עד שהמרציפן מזהיב ומוציאים מהתנור.

9. מעבירים את האגסים יחד עם הרוטב לצלחת ומגישים.

כדי לקבל רוטב סמיך: לאחר הוצאת האגסים מהרוטב המשיכו בבישול לצמצום הנוזלים עד לקבלת מרקם סמיך כמו סירופ.

  • לגרסה פרווה אפשר להחליף את השמנת בשמנת צמחית, ואת החלב בחלב שקדים או סויה או בקרם קוקוס