מתכון לפרעצל מתוק

רוצים לגוון את הפרעצל המלוח או שאתם פשוט לא יכולים להפסיק לעשות קשר בייגלה כמו מישהי שאני מכירה? הכינו את העוגות הנפלאות והריחניות האלה, שהן למעשה עוגות שמרים קינמון בתחפושת של פרעצל

פרעצל מתוק. | אפרת ליכטנשטט

פרעצל מתוק. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (18־20 יחידות)
לבצק

500 גרם קמח
1 כף שמרים
¼־1/3 כוס סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
½ כפית מלח
1 כפית קינמון
1 ביצה
¼ כוס שמן רגיל
1 כוס חלב פושר
2־3 כפות מים לפי הצורך
½ כוס צימוקים קטנים

לבישול
סיר מלא מים
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות אבקת סודה

לציפוי
20 גרם חמאה מומסת
½ כוס סוכר רגיל
½ כפית קינמון

הכי מעניין

פרעצל מתוק. | אפרת ליכטנשטט

פרעצל מתוק. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה ושמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את הצימוקים ואת החלב בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים מעט מים.
2. לשים במהירות נמוכה במשך עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר, ובמקרה כזה השתמשו בשתי כפיות שמרים יבשים).
3. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל־18־20 חלקים שווים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג־פונג (אפשר להשתמש במשקל וליצור כדורים במשקל 45־50 גרם). מגלגלים כל כדור לנחש ארוך מאוד ויוצרים קשר בייגלה. חשוב שלא יהיו צימוקים בולטים החוצה כדי שלא יישרפו באפייה, ולכן אם יש לכם צימוק שקופץ החוצה בזמן הרידוד פשוט היפטרו ממנו.
4. מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכסים במגבת מטבח.
5. מחממים תנור ל־200 מעלות.
6. בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים אבקת סודה לשתייה וסוכר. חשוב להוסיף את הסודה לשתייה בזהירות כי המים קופצים ומבעבעים.
7. מכניסים כל פרעצל למים הרותחים ל־30 שניות בעזרת תרווד רחב או מצקת שטוחה עם חורים.
8. מחזירים את הפרעצל לתבנית עם כמה שפחות מים. מברישים את הפרעצלים בביצה טרופה.
9. אופים 10־12 דקות או עד שהם מגיעים לצבע חום יפה. אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה לאפייה שווה.
10. לציפוי: מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון ומפזרים בצלחת שטוחה. מברישים את הפרעצלים בחלק העליון בחמאה וטובלים אותם בתערובת הסוכר.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. הפרעצלים במיטבם ב־24 השעות הראשונות.

י"ח באלול ה׳תשפ"ה11.09.2025 | 07:10

עודכן ב