כן, זה שווה את זה, הקצף של החלבונים מוסיף לעוגה מרקם רך וענני והדובדבנים הטריים שעוברים אפייה הופכים לטעימים במיוחד. בקיצור, קדימה למטבח!
מרכיבים
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
3 חלמונים מביצה בגודל לארג׳ (או 4 מדיום)
1/3 כוס שמן
גרידה מלימון שלם
3 חלבונים
1 כוס (250 מ״ל) יוגורט 4% שומן
250 גרם דובדבנים מגולענים
¼1 כוסות (175 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לקישוט
מעט אבקת סוכר (לא חובה)
הכי מעניין
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים היטב את התבנית.
בקערה גדולה ובמטרפה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה (אפשר להשתמש במיקסר יד אבל לא חובה).
מוסיפים את השמן והשמנת תוך כדי ערבוב.
מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ומערבבים.אין צורך לערבב יותר מדי רק עד שזה אחיד.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומניחים את הדובדבנים בחופשיות בבלילה, מעט שקועים.
אופים כ30-40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
שומרים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר.