עוגיות חמאת בוטנים במילוי ריבה

עוגיות חמאת בוטנים הן דבר אהוב וממכר, את זה כולם יודעים, אבל הפעם בתוספת ריבה שמוסיפה טעם נפלא וכל כך הרבה יופי!

עוגיות חמאת בוטנים במילוי ריבה. | אפרת ליכטנשטט

עוגיות חמאת בוטנים במילוי ריבה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (כ־40 עוגיות)

100 גרם חמאה רכה

½ כוס חמאת בוטנים חלקה

הכי מעניין

¾ כוס (150 גרם) סוכר דמררה

1 ביצה

1 כוס קמח (אפשר חצי כוסמין וחצי רגיל)

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

½ כוס בוטנים קלויים קצוצים דק־דק

למילוי

¼ כוס ריבת תות או כל ריבה אחרת לטעמכם

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, חמאת בוטנים וסוכר, ומערבלים שלוש דקות לקרם חלק ואחיד.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת היטב בבלילה, ייתכן שתצטרכו לנקות את שולי הקערה עם מרית.
  3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים קמח, סודה לשתייה ובוטנים קצוצים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
  4. מצננים את הבלילה במקרר כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.
  5. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3־4 ס״מ ומניחים ברווחים על התבנית.
  6. פוחסים מעט את הכדורים ובעזרת אצבע יוצרים שקעים קטנים במרכז כל עוגייה (ייתכן שהן תיסדקנה וזה בסדר, תוכלו לעצב אותן מעט בעזרת הידיים).
  7. שמים מעט ריבה בכל שקע ואופים 13־14 דקות עד שהעוגיות מתייצבות.
  8. העוגיות ממשיכות להתקשות כשהן מצטננות. אפיית יתר תיצור עוגיות קשות ויבשות. אם אתם לא בטוחים בחום התנור שלכם, אני ממליצה לאפות 3־4 עוגיות בסבב הראשון כדי לבדוק את הזמנים.