מרכיבים (כ־40 עוגיות)
100 גרם חמאה רכה
½ כוס חמאת בוטנים חלקה
הכי מעניין
¾ כוס (150 גרם) סוכר דמררה
1 ביצה
1 כוס קמח (אפשר חצי כוסמין וחצי רגיל)
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כוס בוטנים קלויים קצוצים דק־דק
למילוי
¼ כוס ריבת תות או כל ריבה אחרת לטעמכם
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, חמאת בוטנים וסוכר, ומערבלים שלוש דקות לקרם חלק ואחיד.
- מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת היטב בבלילה, ייתכן שתצטרכו לנקות את שולי הקערה עם מרית.
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים קמח, סודה לשתייה ובוטנים קצוצים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
- מצננים את הבלילה במקרר כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.
- יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3־4 ס״מ ומניחים ברווחים על התבנית.
- פוחסים מעט את הכדורים ובעזרת אצבע יוצרים שקעים קטנים במרכז כל עוגייה (ייתכן שהן תיסדקנה וזה בסדר, תוכלו לעצב אותן מעט בעזרת הידיים).
- שמים מעט ריבה בכל שקע ואופים 13־14 דקות עד שהעוגיות מתייצבות.
- העוגיות ממשיכות להתקשות כשהן מצטננות. אפיית יתר תיצור עוגיות קשות ויבשות. אם אתם לא בטוחים בחום התנור שלכם, אני ממליצה לאפות 3־4 עוגיות בסבב הראשון כדי לבדוק את הזמנים.