מרכיבים
300 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
250 גרם אבקת סוכר
1 שקד מר
מים לפי הצורך
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס קורנפלור
אופן ההכנה
1. במעבד מזון טוחנים את השקדים הטחונים, השקד המר ואבקת הסוכר לפירורים.
2. מוסיפים שתי כפות מים ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצר בצק. אם צריך מוספים עוד כף מים, להיזהר לא להוסיף יותר מדי.
3. ברגע שהמרציפן מתגבש לבצק יש להוציא אותו ולא לעבדו יותר, כדי שלא יפריש שומנים.
4. מגלגלים את המרציפן לגליל ארוך וחותכים באלכסון, למעוינים.
5. מערבבים את אבקת הסוכר והקורנפלור לתערובת אחידה ומגלגלים בה את גלילי המרציפן המוכנים.
6. מניחים לייבוש בטמפרטורת החדר לכמה ימים או עד שמתקבל מעטה חיצוני יבש.
מאחסנים בכלי אטום, עד שבועיים.