מתכון לעוגת שיש

כשלא מצליחים לבחור בין וניל לשוקולד

עוגת שיש | גיא אשכנזי, Karela Agency

עוגת שיש | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מצרכים

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר לבן

מעט מלח

הכי מעניין

2 כפות שמן

4 ביצים

½ כוס חלב או מים

1 כפית תמצית וניל

½1 כוסות קמח תופח

3 כפות קקאו

2 כפות סוכר לבן

¼ כוס מים רותחים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. חום עליון ותחתון ללא טורבו.

2. בקערת המיקסר שמים את החמאה והסוכר ומקציפים 4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית, מוסיפים מלח ומערבבים.

3. תוך כדי ערבוב מוסיפים שמן ואחת־אחת את הביצים, עד שהן נטמעות בתערובת.

4. מוסיפים חלב ווניל ומממשיכים לערבב עד שהם נטמעים לחלוטין בתערובת. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בתערובת.

5. מחלקים את הבלילה לשתי קערות ומניחים רגע בצד.

6. בקערית קטנה שמים קקאו, סוכר ומים רותחים ומערבבים היטב עד להמסה, מוסיפים לאחת משתי קערות הבלילה ומערבבים היטב.

7. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, ולסירוגין יוצקים לתוכה תלוליות משתי הבלילות.

8. בעזרת סכין או קיסם יוצרים שבילים בין התערובות ליצירת מראה משויש (שימו לב שאתם לא מערבבים יותר מדי).

9. מכניסים לתנור לכ־40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

10. מצננים ומגישים.