מתכון לעוגת דבש מנצחת

כי אי אפשר להתחיל שנה חדשה בלי העוגה הזאת

עוגת דבש מנצחת | גיא אשכנזי, Karela Agency

עוגת דבש מנצחת | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מצרכים

1 כוס דבש

1 כוס מים רותחים

2 כוסות קמח

הכי מעניין

1 כפית סודה לשתייה

1 שקית אבקת אפייה

מעט מלח

½ כפית ג'ינג'ר יבש טחון (או ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה)

1 כפית קינמון

½ כפית הל טחון

½ כוס מים קרים

2 ביצים

1 כוס שמן

½ כוס סוכר חום

½ כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

לטופינג

100 גרם שקדים פרוסים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. חום עליון ותחתון ללא טורבו.

2. בקערה מערבבים דבש ומים רותחים עד שהדבש מתמוסס, ומניחים בצד להתקרר לחלוטין.

3. בקערה נפרדת שמים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח ותבלינים יבשים, ומערבבים.

4. לקערה עם מי הדבש (שהצטננו) מוסיפים מים קרים, ביצים, שמן, סוכר לבן וחום ותמצית וניל ובוחשים היטב.

5. יוצקים את תערובת הנוזלים לקערת התערובת היבשה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים לתבנית 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל־35-45 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

7. מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים מעל שקדים ומגישים.