מצרכים
3 ביצים
¾1 כוס (350 גרם) סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
הכי מעניין
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מיץ וקליפה מגוררת משני לימונים
½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
לשזיפים
12 שזיפים חצויים ומגולענים
3 כפות סוכר
3 כפות ברנדי/ויסקי/רום
להגשה
אבקת סוכר
הוראות הכנה
1. בכלי רחב ושטוח שמים שזיפים, סוכר וברנדי ומערבבים היטב. מכסים ומניחים בצד ל־30 דקות.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
3. בכלי של מעבד מזון (כן! מעבד מזון, ולא מיקסר) שמים את כל המרכיבים של העוגה ומערבבים 2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 בחמאה, מפזרים סוכר על תחתית התבנית ועל הדפנות, יש לוודא שכל פנים התבנית מצופה בסוכר.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית המסוכרת, מסדרים באופן אחיד את השזיפים מעל ויוצקים בפיזור אחיד את הברנדי שבו הושרו השזיפים.
6. מכניסים לתנור לכ־50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים, מוציאים מהתנור ומצננים.
7. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר, ואני ממליצה להוסיף ליד כף נדיבה של שמנת חמוצה.
אפשר להמיר את השזיפים בתפוחים או בכל פרי קיץ אחר.