קאפקייקס של אשכולית ומי ורדים

קאפקייקס בטעם נפלא של אשכוליות, שמאזנות את המתיקות הטבעית של העוגה, ובשילוב מי ורדים הם ממכרים ממש

קאפקייקס של אשכוליות ומי ורדים. | אפרת ליכטנשטט

קאפקייקס של אשכוליות ומי ורדים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
20 קאפקייקס (או עוגה בקוטר 24 ס״מ)

לבלילה
¼1 כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה
גרידה מאשכולית אחת
2 ביצים
½ כוס מיץ אשכוליות
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח
2 כפות מי ורדים

לציפוי (לא חובה)
1 כוס שמנת מתוקה
¾ כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
2 טיפות צבע מאכל ורוד (לא חובה)
1 כפית מי ורדים
עלי ורדים מסוכרים (לא חובה)
עלי ורדים לא מרוססים, בעלי צבעים עזים
חלבון ביצה מוקצף
אבקת סוכר

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית קאפקייקס בעטרות נייר (לחלופין, משמנים תבנית בקוטר 24 ס״מ).
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, חמאה וגרידת אשכולית לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבב.
4. לבסוף מוסיפים את מיץ האשכוליות וקורט מלח, ביחד עם הקמח המנופה לסירוגין.
5. ממלאים כל מנז׳ט עד רבע מהגובה ואופים כ־20 דקות עד שהעוגות זהובות וקיסם שננעץ בהן יוצא עם פירורים. מצננים.
6. מכינים את עלי הוורד המסוכרים: מורחים במברשת כל עלה ורד בחלבון ביצה שהקצפתם, ומיד מעבירים לקערה מלאה באבקת סוכר. מצפים כל עלה היטב באבקת הסוכר ומניחים על נייר אפייה לחמש שעות לפחות במקום חמים, כדי שיתייבשו ויתגבשו.
7. מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת קרם יציב. מזליפים על הקאפקייקס ומקשטים בעלה ורד מסוכר.

ריבת עלי ורדים

אם אתם אוהבים מי ורדים, הריבה הזאת היא הדבר האמיתי – היא התמצית של הטעם ואין נפלא ממנה על פרוסת לחם עם קצת חמאה. בכל פעם שאני בפריז, אני קונה לי צנצנת קטנה של ריבת עלי ורדים ומעכשיו אני הולכת להכין אותה בעצמי.

אם אתם יודעים לטמפרר שוקולד, תוכלו לוותר על חמאת הקקאו שתפקידה הוא לשמור על יציבות השוקולד

שאטרסטוק | שוקולד

מרכיבים
חבילת ורדים ריחנית בצבעים עזים של ורוד או אדום (10 ורדים) לא מרוססים, בערך 2 כוסות דחוסות
800 גרם סוכר
מיץ משני לימונים
200 מ"ל מים
1 כף מי ורדים

אופן ההכנה
1. מפרידים את עלי הכותרת ושוטפים אותם היטב בהרבה מים כדי להוציא את המרירות שלהם.
2. סוחטים אותם ומעבירים אותם לסיר עם הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות.
3. מוסיפים מיץ לימון ומנמיכים ללהבה נמוכה לעוד חצי שעה.
4. ממש לפני שהריבה מוכנה מוסיפים את מי הוורדים ומכבים את האש.
5. אם הריבה סמיכה מדי אפשר להוסיף מעט מים, ואם היא דלילה מדי ממשיכים לבשל על אש קטנה. איך יודעים שהיא מוכנה? טובלים מזלג בריבה ואם היא ״נתפסת" בין הרווחים של המזלג – היא מוכנה. זכרו שהריבה מסמיכה מאוד כשהיא מתקררת.