מתכון לצ'ורוס איקס עיגול

הצ'ורוס המקסיקניים בדוגמת איקס עיגול, ואפשר גם להכין אותם בצורה הקלאסית

צ'ורוס איקס עיגול. | תימור לוי–יוטקוביץ

צ'ורוס איקס עיגול. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

150 גרם חלב

150 גרם מים

הכי מעניין

18 גרם סוכר

7 גרם מלח

180 גרם קמח

240 גרם ביצים

לציפוי

100 גרם סוכר

1 כף קינמון (אם אוהבים, אפשר גם בלי)

להגשה

כל ממרח שאוהבים: שוקולד מומס, לוטוס, חמאת בוטנים

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מניחים חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח, ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת החמאה. רגע לפני הרתיחה מורידים מהאש.

2. מוסיפים קמח בפעימה אחת ובוחשים היטב עד לאיחוד.

3. מחזירים את הסיר לאש ובוחשים היטב (עדיף בכף עץ) על להבה נמוכה. המטרה היא לייבש מעט את הבצק מהנוזלים. זהו בצק רבוך, והוא מוכן כשמתחילה להיווצר שכבה דקיקה של קרום בתחתית הסיר.

4. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים עד לקירור (תדעו שהבצק הצטנן כשיתמעטו האדים).

5. לאחר הצינון ותוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים את הביצים אחת־אחת: הבצק "יישבר" בכל פעם ויתאחד מחדש, ורק כשהוא מתאחד ונראה חלק, מוסיפים את הביצה הבאה. הבצק מוכן כשהוא נמתח יפה בין שתי אצבעות.

6. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן.

7. הכנת הצורות וטיגון: מחממים שמן בסיר או במחבת לטיגון עמוק ומזלפים מקלות או כל צורה שתרצו, ישירות לסיר. הצ'ורוס מוכנים כשהם תפוחים וזהובים.

8. מסננים מעט מהשמן ומעבירים לקערה עם סוכר וקינמון לציפוי כל הצ'ורוס.

9. מגישים חם, והכי כיף לצד מטבלים שאוהבים.

* ליצירת צורות מיוחדות: מזלפים על נייר אפייה ומכניסים למקפיא. לאחר ההקפאה מכניסים ישר לשמן הרותח.