ל־25 עוגיות
מרכיבים
300 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר
הכי מעניין
36 גרם מחית פיסטוק
20 גרם חלמון (ביצה L)
1 כפית חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
340 גרם קמח לבן
6 גרם (כפית שטוחה) מלח
לציפוי
150 גרם שוקולד לבן
15 גרם חמאת קקאו או כף שמן צמחי
15 גרם (2 כפיות) מחית פיסטוק
40 גרם פיסטוק קלוי וקצוץ
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
- בקערת המיקסר מניחים חמאה ואבקת סוכר, ומערבבים בעזרת וו גיטרה כ־5 דקות עד לריכוך והקצפת החמאה.
- מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים מעט, מוסיפים חלמון, חלב ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד לאיחוד.
- מוסיפים קמח ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד מלא של כל הקמח.
- בעזרת מרית מעבירים את העיסה לשקית זילוף חזקה עם צנתר משונן (אני השתמשתי בצנתר כוכב מספר 10).
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים את הבצק בצורת האות M או באופן חופשי לטעמכם, במרווחים של כ־3 ס"מ אחד מהשני.
- מכניסים לתנור לכ־12 דקות עד להזהבה קלה ויציבות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- הכנת הציפוי: בקערה בינונית ממיסים את השוקולד, ולאחר מכן מוסיפים חמאת קקאו ומחית פיסטוק ומערבבים עד לאיחוד.
- טובלים כל עוגייה עד למחצית או שלישי מאורכה ומפזרים מעט פיסטוקים גרוסים.