עוגיות חמאה ופיסטוק מזולפות

מתכון לעוגיות כיפיות וקלילות עם טעם עדין של פיסטוק, שאפשר להכין באופן ספונטני יחסית

עוגיות חמאה מזולפות. | תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

עוגיות חמאה מזולפות. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

תוכן השמע עדיין בהכנה...

ל־25 עוגיות

מרכיבים

300 גרם חמאה רכה

120 גרם אבקת סוכר

הכי מעניין

36 גרם מחית פיסטוק

20 גרם חלמון (ביצה L)

1 כפית חלב

1 כפית תמצית וניל איכותית

340 גרם קמח לבן

6 גרם (כפית שטוחה) מלח

לציפוי

150 גרם שוקולד לבן

15 גרם חמאת קקאו או כף שמן צמחי

15 גרם (2 כפיות) מחית פיסטוק

40 גרם פיסטוק קלוי וקצוץ

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
  2. בקערת המיקסר מניחים חמאה ואבקת סוכר, ומערבבים בעזרת וו גיטרה כ־5 דקות עד לריכוך והקצפת החמאה.
  3. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים מעט, מוסיפים חלמון, חלב ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד לאיחוד.
  4. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד מלא של כל הקמח.
  5. בעזרת מרית מעבירים את העיסה לשקית זילוף חזקה עם צנתר משונן (אני השתמשתי בצנתר כוכב מספר 10).
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים את הבצק בצורת האות M או באופן חופשי לטעמכם, במרווחים של כ־3 ס"מ אחד מהשני.
  7. מכניסים לתנור לכ־12 דקות עד להזהבה קלה ויציבות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. הכנת הציפוי: בקערה בינונית ממיסים את השוקולד, ולאחר מכן מוסיפים חמאת קקאו ומחית פיסטוק ומערבבים עד לאיחוד.
  9. טובלים כל עוגייה עד למחצית או שלישי מאורכה ומפזרים מעט פיסטוקים גרוסים.