מתכון לפאי פקאן

פאי מרשים, עשיר, פריך, אגוזי ומתוק. מושלם ליום קריר | תבנית פאי בקוטר 24

פאי פקאן. | נדב טל

פאי פקאן. | צילום: נדב טל

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

לבצק פריך:

200 גרם חמאה או חמאה צמחית קרה

¼2 כוסות קמח תופח

הכי מעניין

¾ כוס סוכר

1 ביצה

גרידת לימון מלימון אחד

½ כפית תמצית וניל

למלית:

½ 1 כוס פקאן טחון גס

2 ביצים

¾ כוס מייפל

¼ כוס סוכר חום

1 כפית קורנפלור מומס ב־2 כפות מים

1 כפית ליקר שקדים (אפשרי)

¼ כפית קינמון

½ כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח גס (אפשרי)

לעיטור:

חצאי פקאנים

פאי פקאן. | נדב טל

פאי פקאן. | צילום: נדב טל

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון וטוחנים בכמה פולסים עד לקבלת תערובת פירורית.

2. ממשיכים בעיבוד ידני של הבצק: לשים לישה קצרה ביותר בעזרת הידיים עד לאיחוד לכדור בצק אחיד – חשוב שלא ללוש יותר מדי.

3. מניחים את כדור הבצק בין שני ניירות אפייה, משטחים מעט בידיים ומרדדים את הבצק עד לקבלת דף בצק דק גדול יותר מתבנית הפאי.

4. מכניסים את הבצק המרודד בין 2 ניירות האפייה למקפיא ל־10–15 דקות.

5. מחממים תנור ל־180 מעלות.

6. משמנים את תבנית הפאי, מסירים את ניירות האפייה ומסדרים את הבצק בתבנית כך שיכסה את התחתית והדפנות (חשוב להדק את הבצק לתחתית ולדפנות).

7. בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק ואופים "אפייה עיוורת" כ־15 דקות.

הכנת המלית:

8. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית למעט הפקאנים הגרוסים.

9. כאשר מתקבלת בלילה חלקה מוסיפים את הפקאנים הגרוסים.

הרכבה:

10. יוצקים את המלית על בצק הפאי האפוי.

11. מסדרים את חצאי הפקאנים על פני המלית, מניחים בזהירות ולא לוחצים אותם פנימה.

12. אופים כ־20–25 דקות, הפאי מוכן כאשר מרכזו מעט רך ודליל למגע ושוליו מוצקים יותר. מצננים ומתפנקים.

ב"אפייה עיוורת" אופים את הבצק בלי לראות אותו: על הבצק המהודק לתבנית מניחים נייר אפייה ועליו משקולת שתמנע מהבצק לתפוח או לזלוג מהדפנות. אפשר לקנות משקולות ייעודיות לאפייה ואפשר ויעיל יותר להשתמש בקטניות יבשות. אפשר לשמור את הקטניות לשימוש חוזר.

י"ד באלול ה׳תשפ"ה07.09.2025 | 06:46

עודכן ב