עוגיות דומינו

מתכון לעוגיות שהן גם טעימות וגם תוספת זמן לשנ"צ של ההורים | 44 עוגיות.

עוגיות דומינו | אפרת מוסקוביץ

עוגיות דומינו | צילום: אפרת מוסקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 כוסות קמח לבן

200 גרם חמאה פרוסה לקוביות

4 חלמונים

הכי מעניין

¼ כפית מלח

1 כף תמצית וניל

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

לעיטור: סוכריות עדשים מיני

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. מניחים בקערת מעבד המזון קמח וחמאה ומפעילים אותו עד לקבלת מרקם דומה לפירורי לחם.

3. מוסיפים את החלמונים, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים בפולסים עד לקבלת כדור בצק אחיד.

4. בין שני ניירות אפייה משטחים את הבצק למעין פיתה דקה, מרדדים לעלה מלבני בעובי של כחצי ס״מ, ומניחים על התבנית שתוכנס לתנור.

5. בעזרת סרגל באורך 30 ס"מ וסכין חדה יוצרים בחלק העליון ובחלק התחתון סימני חיתוך ברוחב 6 ס״מ ואז לפי הסימנים חותכים רצועות ברוחב 6 ס״מ.

6. את הרצועות מחלקים למלבנים באורך 3 ס"מ כך שיתקבלו מלבנים בגודל של כ־6 ס"מ על 3 ס״מ, אלו הן אבני הדומינו. אין צורך להפריד ולרווח בין העוגיות.

7. מעטרים: מסמנים במרכז העוגיות קו חיתוך עדין בעזרת הסרגל. משני צידי הקו משבצים סוכריות עדשים קטנות ליצירת דוגמת הדומינו, מסוכרייה אחת ועד שש סוכריות. דואגים ליצור מגוון מכל מספר וצבע.

8. מכניסים לתנור ואופים במשך כרבע שעה, עד להזהבה קלה.

9. מוציאים מהתנור ועוברים שוב בעזרת סכין בין העוגיות כדי להעמיק את הרווחים. אחרי הצינון מפרידים בעדינות בין העוגיות ושומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.