מתכון לקרם ברולה אננס, ליים ורוזמרין

מתכון לקרם ברולה אננס, ליים ורוזמרין

תוכן השמע עדיין בהכנה...

קרם ברולה אננס, ליים ורוזמרין. | אפרת ליכטנשטט

קרם ברולה אננס, ליים ורוזמרין. | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 אננס בינוני או 2 קטנים (600 גרם בשר אננס נטו)

400 מ"ל שמנת מתוקה או קרם קוקוס

3 חלמונים

הכי מעניין

3 כפות (40 גרם) קורנפלור

1 כפית מלח

½ כוס (100 גרם) סוכר

1 כף תמצית וניל

50 מ"ל שמן זית

מחטי רוזמרין מ־2-4 ענפים

מיץ וקליפה מליים אחד

להגשה

סוכר דמררה

אופן ההכנה

  1. חוצים את האננס לשניים, מרוקנים את הליבה ואת כל התוכן כך שהחצאים יישארו ריקים כמו סירות ושומרים אותם בצד. את בשר האננס שמים בבלנדר יחד עם כל המרכיבים.
  2. טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה.
  4. מוזגים את התערובת לתוך סירות האננס ששמרנו בצד ומעבירים למקרר להתייצבות למשך מינימום 4 שעות.
  5. לפני ההגשה: מפזרים סוכר מעל הקרם ומשתמשים במבער כדי לקרמל את הסוכר.

אפרת ליכטנשטט

כותבת את מדור האוכל במקור ראשון. צלמת אוכל ובעלת הבלוג ״אז מה את עושה כל היום?״ אוהבת לאכול, לבשל ולצלם - לא בהכרח בסדר הזה