מתכון לעוגת אגסים

מתכון לעוגת אגסים יפהפייה וטעימה

עוגת אגסים. | אפרת ליכטנשטט

עוגת אגסים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ

מרכיבים

לאגסים:

3 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים (מומלץ להיעזר בכפית פריזיאן)

הכי מעניין

1 כף סוכר

1 מקל קינמון

לעוגה:

3 ביצים מידה L

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)

2 כפיות קינמון

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

¼ כפית ציפורן

¾ כוס (105 גרם) קמח חיטה או כוסמין

½ כוס (70 גרם) קמח שקדים

½1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה

אגסים:

  1. שמים את האגסים בסיר קטן עם מים, סוכר ומקל קינמון.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ־10 דקות.
  3. מסננים מהמים ומצננים.

לעוגה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. מוסיפים את הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן ומערבבים עד לאיחוד.
  5. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
  6. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומניחים את האגסים בעדינות בבלילה.
  8. אופים במשך 40-25 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.