לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ
מרכיבים
לאגסים:
3 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים (מומלץ להיעזר בכפית פריזיאן)
הכי מעניין
1 כף סוכר
1 מקל קינמון
לעוגה:
3 ביצים מידה L
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)
2 כפיות קינמון
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
¼ כפית ציפורן
¾ כוס (105 גרם) קמח חיטה או כוסמין
½ כוס (70 גרם) קמח שקדים
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
אגסים:
- שמים את האגסים בסיר קטן עם מים, סוכר ומקל קינמון.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ־10 דקות.
- מסננים מהמים ומצננים.
לעוגה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן ומערבבים עד לאיחוד.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
- טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומניחים את האגסים בעדינות בבלילה.
- אופים במשך 40-25 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.