לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ
מרכיבים
3 ביצים מידה L
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
הכי מעניין
1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)
½1 כוסות קמח (210 גרם)
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
100 גרם נוטלה (2 כפות גדושות)
3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
לציפוי (לא חובה):
2-3 כפות גדושות של נוטלה
סוכריות קטנות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.
- מעבירים 2/3 כוס מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה את הנוטלה. מערבבים עד לאחידות.
- לקערה הראשית הגדולה מוסיפים את הפודינג אינסטנט ומערבבים.
- מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית המשומנת.
- מוסיפים את התערובת החומה בצורה מפוזרת על התערובת הלבנה ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
- אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- כשהעוגה קרה, מחממים את הנוטלה כמה שניות במיקרו עד שהיא מעט נוזלית ומורחים על העוגה, ומפזרים מעל סוכריות.