מתכון לעוגת שיש נוטלה

מתכון לעוגת שיש נוטלה שכולם אוהבים

עוגת שיש נוטלה. | אפרת ליכטנשטט

עוגת שיש נוטלה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ

מרכיבים

3 ביצים מידה L

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

הכי מעניין

1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)

½1 כוסות קמח (210 גרם)

½1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

100 גרם נוטלה (2 כפות גדושות)

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

לציפוי (לא חובה):

2-3 כפות גדושות של נוטלה

סוכריות קטנות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  5. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.
  6. מעבירים 2/3 כוס מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה את הנוטלה. מערבבים עד לאחידות.
  7. לקערה הראשית הגדולה מוסיפים את הפודינג אינסטנט ומערבבים.
  8. מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית המשומנת.
  9. מוסיפים את התערובת החומה בצורה מפוזרת על התערובת הלבנה ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
  10. אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  11. כשהעוגה קרה, מחממים את הנוטלה כמה שניות במיקרו עד שהיא מעט נוזלית ומורחים על העוגה, ומפזרים מעל סוכריות.