לתבנית בקוטר 24-22 ס״מ
מרכיבים
1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג) אני השתמשתי בחלב סויה וניל
2 כפיות נס קפה
3 ביצים מידה L
הכי מעניין
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
¾1 כוסות קמח (245 גרם)
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
150 גרם פקאנים קצוצים דק מעורבבים עם כף קמח
אופן ההכנה
- מחממים מעט את החלב (במיקרוגל או בקלחת על האש) ומוסיפים לו את הקפה עד שהוא נמס לגמרי. מצננים.
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב (עם הקפה) תוך כדי בחישה מתמדת.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
- מוסיפים שליש מכמות האגוזים.
- טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים את שאר האגוזים מלמעלה.
- אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.