מתכון לעוגת קפה ואגוזים נפלאה

מתכון לעוגת קפה ואגוזים נפלאה

עוגת קפה ואגוזים. | אפרת ליכטנשטט

עוגת קפה ואגוזים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בקוטר 24-22 ס״מ

מרכיבים

1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג) אני השתמשתי בחלב סויה וניל

2 כפיות נס קפה

3 ביצים מידה L

הכי מעניין

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

¾1 כוסות קמח (245 גרם)

½1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

150 גרם פקאנים קצוצים דק מעורבבים עם כף קמח

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט את החלב (במיקרוגל או בקלחת על האש) ומוסיפים לו את הקפה עד שהוא נמס לגמרי. מצננים.
  2. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
  3. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
  4. מוסיפים את השמן והחלב (עם הקפה) תוך כדי בחישה מתמדת.
  5. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
  6. מוסיפים שליש מכמות האגוזים.
  7. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים את שאר האגוזים מלמעלה.
  9. אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.