מרכיבים
6 אגסים שלמים וקלופים
לרוטב
1 בקבוק יין לבן
הכי מעניין
2 כוסות מים רותחים
½ כוס סוכר
2 כפות דבש
2 מקלות קינמון
8 מסמרי ציפורן
1 כפית תמצית וניל
1 כוכב אניס
להגשה
גלידת וניל
אופן ההכנה
- בסיר בינוני שמים את כל מרכיבי הרוטב.
- מוסיפים את האגסים ואם הם לא מכוסים לגמרי בנוזל אפשר להוסיף מעט מים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה או עד שהאגסים רכים וסכין ננעצת בקלות (לאגסים פחות בשלים הבישול יתארך, אפשר להוסיף מים תוך כדי אם הם מתאדים).
- מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם מעט.
- שומרים את האגסים ואת הרוטב במקרר עד ההגשה.
הגשה
מניחים אגס בצלוחית ולצידו כדור גלידת וניל, ומעליו מוזגים מהרוטב בנדיבות.
אוכלים מיד.