מתכון לאגסים ביין לבן עם גלידה וניל

אגסים ביין לבן עם גלידה וניל

אגסים ביין לבן עם גלידה וניל. | אפרת ליכטנשטט

אגסים ביין לבן עם גלידה וניל. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

6 אגסים שלמים וקלופים

לרוטב

1 בקבוק יין לבן

הכי מעניין

2 כוסות מים רותחים

½ כוס סוכר

2 כפות דבש

2 מקלות קינמון

8 מסמרי ציפורן

1 כפית תמצית וניל

1 כוכב אניס

להגשה

גלידת וניל

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני שמים את כל מרכיבי הרוטב.
  2. מוסיפים את האגסים ואם הם לא מכוסים לגמרי בנוזל אפשר להוסיף מעט מים.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה או עד שהאגסים רכים וסכין ננעצת בקלות (לאגסים פחות בשלים הבישול יתארך, אפשר להוסיף מים תוך כדי אם הם מתאדים).
  4. מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם מעט.
  5. שומרים את האגסים ואת הרוטב במקרר עד ההגשה.

הגשה

מניחים אגס בצלוחית ולצידו כדור גלידת וניל, ומעליו מוזגים מהרוטב בנדיבות.

אוכלים מיד.