מתכון לריבת תפוזים, וניל וקינמון

אם יש לכם נטייה משפחתית לקנות תפוזים בלי סוף, כמו שקורה אצלנו, ריבת תפוזים זו דרך כיפית לשמר את החורף בתוך צנצנת | מתכון לריבת תפוזים

ריבת תפוזים, וניל וקינמון. | אפרת ליכטנשטט

ריבת תפוזים, וניל וקינמון. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 ק"ג תפוזים נטו (תפוזים מקולפים, רק הפלחים ללא קליפות)

800 גרם סוכר

2 כפיות תמצית וניל

הכי מעניין

3 מקלות קינמון

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפלחים ל־3-2 חתיכות.
  2. שמים את כל החומרים בסיר מתאים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  3. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים במכסה פתוח, תוך ערבוב מתמיד, עד שהריבה מסמיכה ומוכנה. אל תחכו שהיא תהיה סמיכה מדי, כי הריבה מתמצקת מאוד כשהיא מתקררת.
  4. מוזגים את הריבה החמה מיד לצנצנת מעוקרת וסוגרים את המכסה.