מרכיבים
1 ק"ג תפוזים נטו (תפוזים מקולפים, רק הפלחים ללא קליפות)
800 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל
הכי מעניין
3 מקלות קינמון
אופן ההכנה
- חותכים את הפלחים ל־3-2 חתיכות.
- שמים את כל החומרים בסיר מתאים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים במכסה פתוח, תוך ערבוב מתמיד, עד שהריבה מסמיכה ומוכנה. אל תחכו שהיא תהיה סמיכה מדי, כי הריבה מתמצקת מאוד כשהיא מתקררת.
- מוזגים את הריבה החמה מיד לצנצנת מעוקרת וסוגרים את המכסה.