מרכיבים
להגשה
4 תפוזים קטנים או 3 בינוניים (לא מומלץ להשתמש בתפוזים גדולים כי אז המנה גדולה מדי להגשה והקרם לא ימלא אותם)
לקרם תפוז
הכי מעניין
גרידה מ־2 תפוזים
1 כוס מיץ תפוזים טרי, מסונן מגרעינים וקליפות (מ־2-3 תפוזים)
4 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לקישוט
פרוסות תפוז, עלי נענע
אופן ההכנה
- הכנת ״קערות״ תפוזים: שוטפים היטב את התפוזים וחותכים לחצאים.
- בעזרת כפית מוציאים את כל בשר התפוז, בהתחלה זה קצת קשה אבל לאט־לאט נכנסים לקצב.
- אם החלק התחתון לא משתחרר נעזרים בסכין בזהירות כדי לשמור על הקערה שלמה וללא חורים.
- הכנת הקרם: מכינים קערה ומעליה מסננת, ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את גרידת ומיץ התפוזים (מומלץ לגרד קודם את קליפת התפוז ורק אחר כך לסחוט אותו).
- מניחים בסיר קטן חלמונים וסוכר ומוסיפים את המיץ ואת גרידת התפוז וכן קורנפלור, ומביאים לרתיחה.
- מערבבים שוב ומוסיפים חמאה.
- מבשלים הכול יחד במשך 10-5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. אסור לעזוב את הסיר אפילו לשנייה, שימו כיסא ליד הגז.
- בשנייה שאתם מרגישים שהטקסטורה משתנה מנוזל למרקם של יוגורט מסירים מיד מהאש, התערובת מתמצקת במהירות.
- מסננים את התערובת מיד לתוך הקערה שהכנו מראש.
- הרכבה: בעזרת כף ממלאים את קערות התפוזים בקרם ומיישרים.
- מעבירים את התפוזים הממולאים לקופסה נוחה עם מכסה ומקררים כ־3 שעות לפחות לפני ההגשה.
- מקשטים בפרוסת תפוז ועלי נענע סמוך להגשה.
* 6-8 מנות, תלוי בגודל התפוזים שתקנו