מתכון לתפוז ממולא

קינוח מיוחד וחגיגי שסוחט קריאות התפעלות. הוא די פשוט להכנה חוץ משלב ריקון התפוזים שבו מומלץ להיעזר בבן–זוג סבלני (כמו שלי), אבל הטרחה משתלמת כי זה קינוח מדהים | מתכון לתפוז ממולא בעצמו

תפוז ממולא בעצמו. | אפרת ליכטנשטט

תפוז ממולא בעצמו. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

להגשה

4 תפוזים קטנים או 3 בינוניים (לא מומלץ להשתמש בתפוזים גדולים כי אז המנה גדולה מדי להגשה והקרם לא ימלא אותם)

לקרם תפוז

הכי מעניין

גרידה מ־2 תפוזים

1 כוס מיץ תפוזים טרי, מסונן מגרעינים וקליפות (מ־2-3 תפוזים)

4 חלמונים

1 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקישוט

פרוסות תפוז, עלי נענע

אופן ההכנה

  1. הכנת ״קערות״ תפוזים: שוטפים היטב את התפוזים וחותכים לחצאים.
  2. בעזרת כפית מוציאים את כל בשר התפוז, בהתחלה זה קצת קשה אבל לאט־לאט נכנסים לקצב.
  3. אם החלק התחתון לא משתחרר נעזרים בסכין בזהירות כדי לשמור על הקערה שלמה וללא חורים.
  4. הכנת הקרם: מכינים קערה ומעליה מסננת, ומניחים בצד.
  5. בקערה נפרדת מערבבים יחד את גרידת ומיץ התפוזים (מומלץ לגרד קודם את קליפת התפוז ורק אחר כך לסחוט אותו).
  6. מניחים בסיר קטן חלמונים וסוכר ומוסיפים את המיץ ואת גרידת התפוז וכן קורנפלור, ומביאים לרתיחה.
  7. מערבבים שוב ומוסיפים חמאה.
  8. מבשלים הכול יחד במשך 10-5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. אסור לעזוב את הסיר אפילו לשנייה, שימו כיסא ליד הגז.
  9. בשנייה שאתם מרגישים שהטקסטורה משתנה מנוזל למרקם של יוגורט מסירים מיד מהאש, התערובת מתמצקת במהירות.
  10. מסננים את התערובת מיד לתוך הקערה שהכנו מראש.
  11. הרכבה: בעזרת כף ממלאים את קערות התפוזים בקרם ומיישרים.
  12. מעבירים את התפוזים הממולאים לקופסה נוחה עם מכסה ומקררים כ־3 שעות לפחות לפני ההגשה.
  13. מקשטים בפרוסת תפוז ועלי נענע סמוך להגשה.

* 6-8 מנות, תלוי בגודל התפוזים שתקנו