עם הבקבוק ביד: אלרועי להב מהמיה בר הירושלמי

לא עובר יום בלי שהוא רוצה לשבור בקבוק על ראשו של לקוח מעצבן וחושב שהשתיין הישראלי יודע יותר להתחכם מאשר לשתות. בעליו של המיה בר עונה על השאלון

רוי רגב | 14/7/2009 17:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אלרועי להב
אלרועי להב צילום: דרור מלכה
אלרועי להב בן ה-28 אומנם צעיר למדי אך מאחוריו שנים רבות של עבודה וניהול בברים בארץ ובארה"ב. כיליד ירושלים, החל להב את הקריירה שלו בבירה כבר בגיל 17 במגוון דאנס ברים מקומיים של סוף המאה הקודמת.

לאחר שירות צבאי ונסיעה מתבקשת לדרום אמריקה התמקם במשך ארבע שנים בניו-יורק הטרנדית, שם עשה קורס ברמנים מקצועי, עבד במגוון ברים ואף פתח בר משלו במנהטן התחתית. לאחר כארבע שנים, ובעקבות בעיות משפחתיות, חוזר להב לישראל ומתחיל לעבוד במסעדות הגורמה של ירושלים – כולל גבריאל ו-1868 – לפני כשנה וחצי הוא פתח את מיה בר, בירושלים כמובן.

את מיה בר הוא מתאר כ"מקום פשוט עם שם" כזה ששומר על אווירה נינוחה אך לא מפחד להיות גם קצת פלצן בכל הקשור לאלכוהול משובח. בהמשך הוא מתעתד לפתוח מקומות נוספים עם אופי קצת שונה. על מעבר לתל-אביב הוא לא מעז לחשוב, אפילו לא בצחוק. בינתיים הוא כאן כדי לענות לנו על השאלון.

אלרועי להב
אלרועי להב צילום פרטי

מהי לדעתך התכונה החשובה ביותר שברמן טוב צריך לרכוש?
"אישיות. לא ממש משנה אם ברמן הוא מוכר טוב או רע. ברמן טוב צריך להתעניין ולהיות מעניין עבור מי שיושב מולו".

מהו הטיפ הגדול או המוזר ביותר שקיבלת?
"קיבלתי פעם 100 דולר מתייר ששאל אותי איך קוראים לבקבוק היין הגדול (מגנום כמובן) והוא מיד דחף לי 100 דולר לכיס. כנראה לא היה לו מה לעשות עם הכסף. בתחום המוזר, קיבלתי פעם חזייה מלקוחה שבעצם הייתה הזמנה לביקור משותף בשירותים".

מתי בפעם האחרונה רצית לשבור בקבוק בירה ללקוח על הראש?
"אתמול. האמת שכמעט בכל יום מישהו ממש מעצבן אותי. בעיקר מעצבנים אותי לקוחות שרוצים להראות כמה הם מבינים יותר מהברמן.

אני תמיד אתן ללקוח את המקסימום שלי ויש לקוחות שלא יודעים להעריך את זה וינסו למצוץ ממך את טיפת הדם האחרונה".

מהם המשקאות הפופולאריים אצלך על הבר?
"וויסקי, בירות בלגיות חזקות, יין וקוקטיילים. בסדר הזה".

מה אתה חושב על הלקוח הישראלי?
"בעייתי. לאו דווקא רע. הבעיה שלו שהוא חושב שהוא תמיד יודע יותר טוב מכולם. בארה"ב הלקוח בא לדפוק את הראש והם יוקירו תודה לברמן על כל טיפת אלכוהול. בארץ לא באים לשתות אלא להתחכם".

אלרועי להב
אלרועי להב צילום פרטי
מה הרעל שלך?
"הייתי רוצה לזרוק איזה שם מפוצץ של וויסקי אבל בסופו של יום הבחירה שלי היא ערק. האמת שאני מכין בעצמי ערק שאני שומר למקורבים וחברים בבר. זה משקה שהפך למאוד אופנתי בירושלים".

מה אתה נוהג לעשות אחרי משמרת?
"לצאת עם הצוות לאכול ולשתות ולהתפרק קצת אחרי ערב של עבודה קשה. אחרי זה אני כמובן הולך הביתה לישון".

מתכון לחמרמורת:
"להמשיך לשתות. אני קם בבוקר ומיד מתחבר לאיזו בירה קרובה. בצורה הזאת הכל עובד טוב יותר אחרי לילה של אלכוהול. בגרמניה נהוג לשתות החל מ-12, אז למה לא כאן? האמת שחלק מהתוכניות שלי בעתיד ישנו, כך אני מקווה, את המנהג הזה גם בארץ".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הברמן

המוזגים והמוזגות שעומדים מאחורי הבר לילה אחר לילה, מגישים אלכוהול ושומעים את צרותינו, עונים על השאלון

לכל הכתבות של הברמן

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים