הרצינות משתלמת: בעל בר היין אביחי צברי

הוא רק בן 24, אבל את חשיבותה של רצינות למד אביחי צברי מהר מאוד. אחרי התמקצעות ארוכה בתחום היינות, הוא פותח את שעריו של בר יין הפינוטאז' וחושף את אהבתו ליינות קינוח

רוי רגב | 5/8/2009 16:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בימים אלה נפתח בתל-אביב בר יין בשם פינוטאז', המתבסס על תפריט הכולל כל מה שקשור לענבים וגם מתעתד להציג לשתיין המקומי יינות ממדינות פחות מוכרות בתחום, כמו גרמניה, לוקסמבורג ושווייץ.

אביחי צברי
אביחי צברי צילום: יחסי ציבור
על המיזם אחראי אביחי צברי, רק בן 24 וכבר בעל רזומה מרשים בתחום היין. צברי התחיל את הרומן שלו עם יינות לפני כארבע שנים, עת החל לעבוד בתום שירותו הצבאי במסעדת ברקורולה הכפר-סבאית שנסגרה לא מכבר.

"בעלי המקום השקיעו בי שעות לימוד רבות לאחר שגיליתי עניין בתחום. מדי יום, בשעה שבע בבוקר ערכו לי במקום טעימות של משקאות שונים. בהתחלה היה קצת קשה להמשיך לעבוד בהשפעת האלכוהול אבל עם הזמן הגוף מפתח חסינות", מספר צברי.

לאחר שנסגר המקום, המשיך צברי להתמקד בתחום היין, כולל תקופה כסומלייה ומנהל תחום היין במתחם דלאל. לאחרונה הרגיש צברי כי הוא כבר מוכן לנהל עסק ופתח כאמור את הפינוטאז'. "החלטתי לפתוח מקום משלי דווקא בגיל בו יש עדיין אנרגיה לעבוד שעות ארוכות ולהשקיע בעסק גם אם זה אומר שצריך לוותר על שעות שינה", הוא מסביר. מלבד יינות, תוכלו למצוא בפינוטאז' גם הרבה קוניאק, שרי ויינות קינוח החביבים במיוחד על הבעלים.

 
סובלנות, סובלנות, סובלנות. צברי
סובלנות, סובלנות, סובלנות. צברי צילום: יחסי ציבור

מה התכונה החשובה ביותר שברמן טוב צריך לרכוש?
"אמינות. לעשות פעם אחת מכירה גדולה זה דבר פשוט למדי. למרות זאת, ברמן או סומלייה טוב צריך להיות מישהו שלקוחות חוזרים אליו. את זה אפשר ליצור רק על ידי כך שהלקוח יבין שמולו עומד בעל מקצוע אמין".

מהו הטיפ הגדול או המוזר ביותר שקיבלת?
"פעם קיבלתי טיפ של 500 דולר מתייר. האמת שלא עשיתי משהו מיוחד. הוא רצה להוציא כסף רב על בקבוק יין ואני

שכנעתי אותו לרכוש יין במחיר של 200 שקל. על זה שהוא נהנה וגם חסך כסף הוא החליט להעניק לי את הטיפ".

מתי בפעם האחרונה רצית לשבור ללקוח בקבוק על הראש?
"האמת שאף פעם לא. לדעתי סובלנות זו התכונה השנייה החשובה ביותר לברמן, במיוחד בישראל. את התכונה הזאת קיבלתי גם מאנשי ברקורולה. חשוב לבוא מוכנים למשמרת ואז גם לא מאבדים את הראש".

מהם המשקאות הפופולאריים אצלך בבר?
"קוניאק, גראפה ושרי הם המשקאות שאני מוציא הכי הרבה. כמובן שיש גם דרישה גבוהה ליינות אצלנו".

מה אתה חושב על הלקוח הישראלי?
"הלקוח הישראלי רגיל שפונים אליו כדי להוציא ממנו משהו או כדי למכור לו משהו אחר. ברגע שתשכנע אותו שאתה לא רוצה למכור לו אתה גם תקנה אותו".

מה הרעל שלך?
"בערבים אני שותה 'ארמניאק'. לדעתי מדובר במשקה המעניין ביותר. בימים חמים אפשר לזרוק לכוס שתי קוביות קרח וקצת סודה. ביומיום אני שותה עראק".

מה אתה נוהג לעשות אחרי משמרת?
"אני קצת מבוגר באופי שלי, ככה שבדרך כלל אני סוגר קופה ומנסה לקרוא את העיתון מתחילת היום שלא הצלחתי לקרוא. זה נשמע אולי קצת משעמם, אבל אני נהנה מסגנון החיים שלי".

מתכון לחמרמורת:
"לקום בבוקר ולשתות מנה יפה של המשקה ששתיתם אתמול בלילה. אחרי שסיימתם, שתו כמה כוסות אספרסו ותחזרו לישון".   


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הברמן

המוזגים והמוזגות שעומדים מאחורי הבר לילה אחר לילה, מגישים אלכוהול ושומעים את צרותינו, עונים על השאלון

לכל הכתבות של הברמן

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים