שווה שריקה: הברמן שמאחורי המירור הירושלמי

מי שמגיע לבר המירור, הממוקם במלון ממילא החדש, צריך להשאיר את השריקות בחוץ. הברמן לא עונה להן. חוץ מזה, בן חכימי מתכנן להמשיך לעבוד בעולם המלונאות והאלכוהול

רוי רגב | 25/8/2009 14:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שמו בן חכימי
שמו בן חכימי צילום: אלבום פרטי
במשך העשור האחרון פעל הברמן שמו בן חכימי במגוון ברים ירושלמים, החל מניהול בר בקייטרינג, דרך תפקיד אחראי בר ב"טוביה" ובילה שנה גם ב"גולה". כיום, במרומי גיל 28 הוא מנהל את בר ה"מירור" החדש והמושקע, הממוקם במלון ממילא, החדש גם הוא.

במקביל, לומד בן חכימי עיצוב תעשייתי בבצלאל. לאפשרות של עיסוק בתחום זה הוא מתייחס כתוכנית גיבוי לעתיד. בינתיים, ובעזרת הבר החדש, הוא מקווה גם להשתלב בענף המלונאות – לבעלי המלון מגוון מלונות ברחבי העולם -  ואם לא, גם ניהול ברים ברחבי הבירה נשמע לו אופציה מצוינת.

מהי לדעתך התכונה החשובה ביותר שברמן טוב צריך לרכוש?
"חלוקת קשב וסדר, סדר, סדר! בנוסף, ברמן טוב צריך לדעת לקרוא את הלקוחות שעומדים מולו. ברגע שהלקוח מתיישב מולך, צריך לזהות כמה יחס הוא רוצה וכמה אפשר להוציא ממנו. זה משהו שמגיע עם הניסיון".

מהו הטיפ הגדול או המוזר שקיבלת?
"זה היה שטר של 100 דולר שנתן לי עובד או"ם בתחילת הערב ואמר לי 'תשקה אותי'."

 
שמו בן חכימי
שמו בן חכימי  צילום: אלבום פרטי
מתי בפעם האחרונה רצית לשבור בקבוק בירה על הראש של מישהו?
"בשבוע שעבר. לקוח החליט לשרוק לי בזמן המשמרת. אני כמובן לא עניתי לו. אני בשום אופן לא מוכן לעבוד במקומות שנהוג לשרוק בהם לברמן. בעיקרון, נדיר שאני מתעצבן, אבל אם זה קורה אני הולך הצידה, שותה צ'ייסר בצד וחוזר לעניינים."

מהם המשקאות הפופולאריים אצלך בבר?
"הרבה מאוד קוקטיילים כמו קוקטייל על בסיס בזיליקום ו"הבלאדי מירור" – מיץ עגבניות עם ווסאבי ואבסולוט פטל. היום גם הולכים הרבה מאוד מבעבעים ובקבוקי קאווה. לי זה עושה עבודה קלה, זהו קוקטייל מוכן למעשה שנותן גם תחושה אקסקלוסיבית".

יש משקה שלעולם לא תסכים להגיש?
"ממש לא. הלקוח מבחינתי תמיד צודק ואם הוא רוצה לשלם על משקאות מוזרים אין לי שום בעיה עם זה. יש לי לדוגמא לקוח קבוע ששותה כל הזמן ג'ק דניאלס עם סוכר סביב שפת הכוס. אם הוא אוהב את זה אני אכין לו בשמחה".

מה דעתך על הלקוח הישראלי?
"הוא מאוד קיצוני. או שיש ישראלים שמבינים מאוד באלכוהול או שינם כאלה שבטוחים שהם יודעים ואין להם מושג. בשנים האחרונות

בהחלט חלה התקדמות והרבה יותר אנשים מבינים כאן בעולם האלכוהול. למרות זאת, בסופו של דבר מדובר בישראלים".

 
המירור
המירור צילום: יחסי ציבור
מה הרעל שלך?
"עראק איילות. גם ביומיום וגם ביציאות של סוף שבוע. לצערי, בבר שלנו אין וגם לא יהיה עראק. בקיץ האחרון היה גם הג'ין טוניק  משקה שהחזיק אותי יפה."

מה אתה נוהג לעשות אחרי משמרת?
"אני יוצא לשתות לבד גולדסטאר ועראק. בירושלים אין שום בעיה לפגוש מכרים בכל בר, זה הרבה יותר קל מאשר בת"א".

מתכון לחמרמורת:
"לשתות הרבה מים בערב שלפני, לצד השתייה ובבוקר מומלץ לשתות קמפארי תפוזים. הוויטמין C מאוד חשוב במקרה של האנג-אובר".      

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הברמן

המוזגים והמוזגות שעומדים מאחורי הבר לילה אחר לילה, מגישים אלכוהול ושומעים את צרותינו, עונים על השאלון

לכל הכתבות של הברמן

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים