המסעדה שמנוהלת בידי שף בינה מלאכותית

מסעדת Woohoo החדשה בדובאי מציבה במרכז הבמה את ״השף איימן״ – מודל בינה מלאכותית שיוצר מתכונים ושילובי טעמים, בעוד השפים האנושיים עובדים במטבח, בתוך חלל עתידני שמרגיש כמו מסע לעולם קולינרי חדש

אווטאר הבינה מלאכותית של השף איימן | צילום מסך מיוטיוב

אווטאר הבינה מלאכותית של השף איימן | צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכן השמע עדיין בהכנה...

כמה שנים לאחר שהסתייע בצ’אטבוט ChatGPT כדי ליצור מנה שהפכה ללהיט, החליט המסעדן מדובאי אחמט אוייטון צ’אקיר לקחת את הרעיון צעד קדימה: לפתוח מסעדה שלמה שמנוהלת על ידי בינה מלאכותית. בספטמבר 2025 הפך הרעיון למציאות עם פתיחתה של Woohoo, הממוקמת ליד הבורג’ ח’ליפה ומוגדרת כ״עתיד הקולינריה״.

במרכז המסעדה עומד שף AI בשם “איימן” – מודל שפה גדול שאומן על אלפי מתכונים ושילובי טעמים. הוא אינו מבשל בעצמו אלא מנתח חומרי גלם, יוצר מתכונים חדשים ומציע שילובים לא שגרתיים, אותם מבצעים שפים אנושיים. איימן פותח על ידי מודל בשם UMAI של חברת הטכנולוגיה Vivid Studios מהאמירויות, והציג את עצמו לכלי התקשורת כאווטאר גברי, עם מראה עתידני ומשקפיים כסופים.

למרות הדימוי החדשני, כ־80 אחוזים מהתפריט בנוי ממנות מוכרות: סושי, בקר וכבד אווז - פוּאה גרא. לצד זה הוצעו מנות ניסיוניות כמו לב דינוזאור – טרטר מבשר אנגוס, פוגו וטונה אוטורו המוגש על צלחת גומי הפועמת באיטיות. הקינוחים נבנו כמודל של מערכת השמש, וכל “כוכב” מכיל מנה אחרת כמו מוג’י או גלידה בקליפת תפוז.

הכי מעניין

המסעדה העתידנית | Gaia Lamperti/Bloomberg

המסעדה העתידנית | צילום: Gaia Lamperti/Bloomberg

המסעדה מעוצבת כסצנת סייבר־פאנק: מסכי תלת־ממד מקרינים את קו הרקיע של דובאי בשנת 2071, בעוד עשן עולה מנרגילות, המעוטרות בהולוגרמות. מדי פעם מתרחש “באג טכנולוגי” – מופע עם לייזרים ומוזיקה שמדמה מסר מהעתיד. בסופי שבוע, אחרי חצות, המקום הופך לרחבת ריקודים ולגלריה דיגיטלית מתחלפת.

הטכנולוגיה לא אמורה להחליף שפים אנושיים אלא להוות שותפה יצירתית. לפי צ’אקיר, הדור הבא של המסעדנות לא יתבסס רק על טכנולוגיה מתקדמת – “המותרות האמיתיות של העתיד יהיו דווקא המגע האנושי".