הממשלה נמנעה מלהגיש אמש עמדה בנוגע לבקשה לצו ביניים שימנע את המשך הליך הדחתה של היועצת המשפטים לממשלה. ככל הידוע, אף שקיבלה היתר לייצוג נפרד נמנעה הממשלה משכירת שירותיו של עו"ד פרטי שייצג אותה בשלוש העתירות שהוגשו נגד הליך הפיטורין. בעקבות כך הוציא הערב שופט בית המשפט העליון נועם סולברג החלטה חריגה, לפיה, "בהמשך להחלטה מיום 10.6.2025, אושר למשיבי הממשלה יצוג נפרד בעתירה. בהחלטה מיום 7.7.2025, התבקשו משיבי הממשלה להגיב לבקשה למתן צו ביניים עד היום, שעה 12:00. תגובה כאמור - לא הוגשה.
ככל שלא תוגש תגובה עד יום ראשון, 13.7.2025, בשעה 10:00, אראה בכך הסכמה לבקשה, ולמצער, היעדר התנגדות; בהתאם לכך, ינתן צו ביניים כמבוקש, וזאת מבלי לנקוט עמדה לגופן של הטענות שבבקשה. ב"כ היועצת המשפטית לממשלה מתבקשים להביא את ההחלטה לידיעת משיבי הממשלה".
עוד כתבות בנושא
נציין כי במוקד שרשרת העתירות המבקשות לבלום את תהליך ההדחה עומדת החלטת הממשלה שהתקבלה לפני כחודש ואשר משנה את הליך ההדחה שנקבע בהחלטת הממשלה משנת 2000. ההצעה קובעת כי ועדת השרים שקבועה כבר בכללים הקיימים, תקיים שימוע ליועצת המשפטית לממשלה ותביא את המלצתה בשאלת הדחת היועצת בפני הממשלה, אם מצאה ועדת השרים כי מתקיימות אחת או יותר מהעילות המאפשרות הדחה של היועצת. עוד מוצע, כי במצב זה תוכל הממשלה ברוב של 75% מחבריה להדיח את היועצת גם בלי להיוועץ בוועדה הציבורית-מקצועית בראשה עומד כיום השופט אשר גרוניס.
הכי מעניין

נשיא בית המשפט העליון בדימוס, אשר גרוניס. | צילום: הדס פרוש, פלאש 90
בדברי ההסבר להצעה נאמר כי בזמן שחלף מאז הביעה הממשלה פה אחד אי אמון ביועצת המשפטית לממשלה, רק החריפו חילוקי הדעות בין הממשלה ליועצת, מה שהביא למעשה לשיתוק עבודת הממשלה בשורה של נושאים. כל זאת בשיאה של מלחמה קשה ושעה שצרכי הביטחון מחייבים ביתר שאת עבודה סדורה ושיתוף פעולה הדוק ויעיל בין הממשלה לבין היועצת. בנסיבות אלה, כך נטען, התייתר למעשה הליך ההתייעצות עם ועדת גרוניס, ויש הכרח לאפשר לממשלה לדון ולהחליט ללא דיחוי בשאלת הדחתה של היועצת ולאפשר לה, ככל שרוב מוחלט של השרים יתמוך בהדחה, לעבוד עם יועץ משפטי שיש בו אמון ויש עימו שיתוף פעולה יעיל.