היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, שיגרה הערב (רביעי) לראש הממשלה בנימין נתניהו מכתב שבו היא קובעת כי בעקבות פסיקת בג"ץ לפיה הליך פיטורי ראש השב"כ רונן בר לא היה תקין, נאסר עליו לפעול לעת עתה לבחירת ראש שב"כ חדש. במכתבה, טענה היועצת: "בפסק הדין נקבע כי החלטתך להביא את הנושא בפני הממשלה נעשתה במצב של ניגוד עניינים. עוד נפסק, כי היה עליך להימנע מכל מעורבות בסוגייה זו".
לדברי בהרב מיארה, "במצב דברים זה, ובמכלול נסיבות העניין, עליך להימנע מכל פעולה הנוגעת למינוי ראש שב"כ קבוע או ממלא מקום. זאת עד להשלמת הבחינה המשפטית של העניין, לימוד פסק הדין ויישומו על הנסיבות העובדתיות העדכניות". היא המשיכה והוסיפה: "נוכח דחיפות העניין, נגבש בימים הקרובים הנחיות משפטיות בעניין מינוי ראש שב"כ חדש, אשר יבטיחו את תקינות ההליך".

רונן בר | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
נתניהו: "אני בניגוד עניינים? היועמ"שית בניגוד עניינים, נעשה את זה"
עם זאת, במסיבת עיתונאים שכינס הערב נתניהו, הוא הבהיר: "ממשלת ישראל בראשותי תמנה ראש שב"כ. נעשה את זה". הוא תהה על טענת מיארה כי הוא מצוי בניגוד עניינים ואמר: "אני בניגוד עניינים? היועמ"שית בניגוד עניינים. הם פוגעים בביטחון ישראל בזה שהם מקשים על מינוי ראש השב"כ. צריך למנות אותו בזמן הקרוב ביותר".
הכי מעניין

נתניהו במסיבת העיתונאים, הערב | צילום: לע"ם
בפסיקה שפרסם מוקדם יותר היום בית המשפט העליון הוא קבע כי החלטת הממשלה לסיים את כהונת ראש השב"כ התקבלה בהליך לא תקין ובניגוד לדין. בתוך כך, נקבע כי הממשלה לא עמדה בחובתה להביא את סוגיית סיום כהונת ראש השב"כ בפני הוועדה המייעצת לעניין מינויים לתפקידים בכירים; כי ההחלטה התקבלה כאשר ראש הממשלה עמד בניגוד עניינים נוכח החקירות בעניינם של מקורביו; כי ההחלטה התקבלה ללא תשתית עובדתית; וכן מבלי שהתקיים שימוע כדין לראש השב"כ. לאור הודעת ראש השב"כ על כוונתו לסיים את כהונתו, נקבע כי בנסיבות העניין אין צורך במתן סעד מעשי.
השופט יצחק עמית הדגיש בפתח פסק דינו כי העובדה שראש השב"כ הודיע על כוונתו להתפטר אינה מייתרת את הצורך להכריע במחלוקת בין הצדדים. זאת, לדבריו, משום שהחלטת הממשלה היא החלטה חסרת תקדים בתולדות המדינה.