נתניהו: "נצטרך להמשיך לאפשר כניסה של אספקה הומניטרית"

"עשינו את זה עד עכשיו", הבהיר ראש הממשלה, והוסיף: "האו"ם מייצר תירוץ ושקר שלא נותנים לו להיכנס. היום זה רשמי. לא יהיו יותר תירוצים"

רה"מ נתניהו בביקור בבסיס רמון | קובי גדעון, לע"ם

רה"מ נתניהו בביקור בבסיס רמון | צילום: קובי גדעון, לע"ם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (ראשון) כי כדי לחסל את חמאס ולשחרר את החטופים ברצועת עזה, ישראל מתקדמת במקביל בלחימה ובניהול המשא ומתן מול ארגון הטרור. "בכל נתיב שנבחר, נצטרך להמשיך לאפשר כניסה של אספקה הומניטרית מינימלית", הוא הבהיר במהלך ביקורו בבסיס חיל האוויר רמון. "עשינו את זה עד עכשיו".

לדבריו, "האו"ם מייצר תירוץ ושקר על מדינת ישראל. הוא אומר: 'לא נותנים להיכנס עם אספקה הומניטרית'. נותנים. יש צירים מאובטחים. כל הזמן היו, אבל היום זה רשמי. לא יהיו יותר תירוצים".

ראש הממשלה שלח תנחומים למשפחות החללים שנפלו ברצועת עזה והבטיח: "נשיג את היעד ונחסל את חמאס. נמשיך להילחם ולפעול עד שנשיג את כל יעדי המלחמה שלנו - עד הניצחון המוחלט".

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא הסיוע ההומניטרי

הממשלה החליטה בהערכת מצב שקיימה בשבת לחדש את הצנחת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה. בהצנחת הסיוע משתתפים ארגונים בינלאומיים והיא כוללת שבעה משטחי סיוע שמכילים קמח, סוכר ושימורים, שמסופקים על ידי ארגונים בינלאומיים. הוגדרו גם מסדרונות הומניטריים לתנועה בטוחה של שיירות האו"ם וארגוני הסיוע להכנסת מזון ותרופות לאוכלוסייה העזתית.

הממשלה אף הנחתה את צה"ל וחברת החשמל לחבר את קו החשמל "קלע" לצורך הפעלת מתקן ההתפלה הדרומי שעתיד לספק כ-20,000 מ"ק מים ביום, במקום 2,000 שסופקו עד כה, כדי לתת מענה לכ-900,000 עזתים.

היערכות צה"ל להצנחת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה | דובר צה"ל

היערכות צה"ל להצנחת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע בזעם: "במהלך השבת התקיימה התייעצות ביטחונית בלעדיי (הטענה הרשמית:"שלא נחלל שבת"), שבה הוחלט להגדיל את כמויות הסיוע ה'הומניטרי' הנכנס לעזה. מדובר בכניעה לקמפיין השקרי של חמאס, שמסכנת את חיילי צה"ל".

בשעות האחרונות הוצנחו 28 חבילות סיוע שכללו מזון לתושבי דרום וצפון רצועת עזה. לפי נתוני צה"ל, בשבוע האחרון נפרקו יותר מ-250 משאיות סיוע, שהצטרפו למאות המשאיות שממתינות במעברים לאיסוף על ידי האו"ם והארגונים הבינלאומיים. הארגונים אספו כ-600 משאיות שפוזרו ברחבי רצועת עזה.

ב' באב ה׳תשפ"ה27.07.2025 | 16:31

עודכן ב