מניית החברה עלתה ביום היום ב-2.8% למחיר של 164.42 דולר, ובכך רשמה זינוק של יותר מ-20% מתחילת 2025. מאז תחילת 2023 השלימה המניה זינוק של למעלה מ-1,000%.
כיום מהווה אנבידיה כ-7.5% ממדד S&P 500 - והיא מהחברות הבודדות שיש להן ההשפעה משמעותית על המדד.
מאחורי הזינוק: התחייבויות להשקעה נרחבת בתחום הבינה המלאכותית מצד ענקיות הטכנולוגיה – בהן מיקרוסופט, אמזון, אלפאבית(גוגל) ומטא - שצפויות להוציא יחד כ-350 מיליארד דולר בשנה הקרובה על הון והשקעות. חברות אלה אחראיות ליותר מ-40% מהכנסותיה של אנבידיה.
הכי מעניין
"יש ביקוש עצום לשבבים של אנבידיה", אומר בריאן מאלברי, מנהל השקעות ב-Zacks Investment Management. "המוצרים שלה חיוניים למעבר לשלב הבא של הבינה המלאכותית - והמשקיעים מזהים את זה".

ג'נסן הואנג, מנכ"ל ונשיא אנבידיה | צילום: AFP
תחילת 2025 הייתה סוערת עבור המניות הטכנולוגיות, לאחר הופעת דיפסיק הסינית והחשש מהמכסים החדשים של טראמפ. אך מאז חודש מאי נרשמה עלייה מהירה מחודשת, בעקבות דיווחי רווח חזקים של לקוחותיה המרכזיים של אנבידיה - וגם מצידה שלה.
האנליסטים בוול סטריט נותרו אופטימים: כמעט 90% מהם מעניקים למניה המלצת "קנייה", והתחזיות מצביעות על פוטנציאל עלייה נוסף של מעל 6% בשנה הקרובה. גם מבחינת תמחור, המניה לא נחשבת יקרה במיוחד ביחס לעבר ונסחרת לפי מכפיל רווח עתידי של כ-33.
לשם השוואה, מיקרוסופט נסחרת כיום בשווי של כ-3.7 טריליון דולר, ואפל בכ-3.1 טריליון. אפל הייתה הראשונה שחצתה את רף 3 הטריליון בתחילת 2022, אך מאז נותרה בטווח מחירים יציב - בעוד שאנבידיה, שבאותו הזמן נסחרה בשווי 750 מיליארד דולר בלבד, הפכה לענקית שעקפה את כולן.

משרדי אנבידיה ישראל. | צילום: באדיבות אנבידיה ישראל
לדברי בריאן ביוטל מ-UBS, העלייה הדרמטית ממחישה עד כמה מניות דומיננטיות עלולות להשפיע על יציבות השוק: "מומנטום כזה יכול להוסיף המון ערך - אבל כשהוא נשבר, הוא גם עלול להפוך לגורם סיכון."
לצד אנבידיה, חברות נוספות במועדון הטריליון כוללות את אלפאבית (גוגל), אמזון ומטא. טסלה, שבעבר הייתה חלק ממנו, נסחרת כיום בשווי נמוך יותר.
כזכור, בימים האחרונים דווח בתקשורת על מגעים שמקיימת אנבידיה להקמת מרכז פיתוח ענק בישראל.