"אם חמאס היה מקבל את ההצעה, יכולנו להגיע להסכם"

חמאס מתעקש על נסיגה צבאית ישראלית עמוקה יותר בזמן הפסקת האש. הערב צפוי דיון אצל ראש הממשלה, אמש זומן אליו השר סמוטריץ' שמתנגד להפסקת אש

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לוחמי צה"ל ברצועת עזה | דובר צה"ל

לוחמי צה"ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

המשלחת הישראלית למשא ומתן בנוגע להפסקת אש, שאמורה לכלול את השבתם של כמחצית מהחטופים המוחזקים בידי ארגוני טרור ברצועה, שוהה עדיין בקטאר. אולם המגעים בשלב זה לא מתקדמים, מכיוון שארגון הטרור חמאס מתבצר בעמדותיו – ודורש נסיגה עמוקה יותר של כוחות צה"ל, כבר במהלך ימי הפסקת האש.

בשבוע שעבר, בעת שראש הממשלה נתניה שהה שוושינגטון, הגישה ישראל הצעה למתווכות שכוללת התגמשות שלה בכל הנוגע לאחיזה הצבאית הישראלית בדרום הרצועה.

גורם מדיני ישראלי הדגיש אמש כי "אם היה החמאס מקבל את ההצעה הקטארית, ניתן היה להגיע להסכם ולהיכנס למשא ומתן במשך 60 ימים על סיום המלחמה בהתאם למטרות המלחמה של ישראל". עוד תיאר הגורם כי השיחות בדוחה נמשכות והתנהלו גם במהלך השבת. צוות המו"מ פועל מול המתווכות מצרים וקטאר, ועומד בקשר רציף עם ראש הממשלה ועם השר רון דרמר.

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא

הגורם מדגיש כי הצוות הישראלי נשלח לדוחה על בסיס ההצעה הקטארית שישראל הסכימה לה, וקיבל את המנדט הנדרש לשיחות. "חמאס שלל את ההצעה הקטארית, מערים קשיים, אינו מתפשר ומלווה את השיחות במלחמת תודעה שמטרתה לחבל במו"מ, להציג מצגי שקר לאוכלוסייה העזתית וללחוץ על הציבור בישראל. ישראל הציגה נכונות לגמישות במו"מ ואילו חמאס עומד בסרבנותו תוך שהוא מתקבע בעמדות שאינן מאפשרות למתווכות לקדם הסכם".

הערב צפוי להתקיים דיון אצל ראש הממשלה נתניהו, בנוגע להמשך השיחות. אמש זומן שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לפגישה עם ראש הממשלה. סמוטריץ' סבור כי הפסקת אש כעת היא משגה שעלול להסיג לאחור חלק מההישגים הביטחוניים של צה"ל בעזה.

בשבוע שעבר הביע גורם מדיני ישראלי בכיר ששהה בוושינגטון הערכה כי הפסקת אש אפשרית בתוך ימים, אולם מאז המשיך חמאס לדחות את ההצעה המתוקנת שהוגשה בידי ישראל. הגורם הדגיש כי לצד עניין נסיגת הכוחות, עומדת ישראל על שלילת יכולת חמאס לחלק את הסיוע המוכנס לרצועה. הוא הוסיף כי במסגרת המשא ומתן שאמור להתקיים במהלך ימי הפסקת האש על המציאות ברצועה ביום שאחרי, תעמוד ישראל על העיקרון כי חמאס לא יכול להתקיים בעזה, גם אם הדבר ידרוש שליטה ביטחונית ישראלית ברצועה למשך תקופה מסוימת.