שיחות המשא ומתן להפסקת אש ועסקת חטופים עם חמאס הגיעו למבוי סתום, כך מסרו גורמים ישראלים ופלסטיניים אמש (שבת) לרויטרס. לפי סוכנות הידיעות, המחלוקת המרכזית נותרה על היקף נסיגת כוחות צה"ל מרצועת עזה.
שיחות המשא ומתן היו במרכזן של השיחות האינטנסיביות שקיים ראש הממשלה נתניהו במהלך ביקורו בארה"ב בשבוע שעבר. אולם לאחר פגישות חוזרות עם הנשיא טראמפ ובכירים נוספים בבית הלבן, לא הושגו הסכמות בכמה סוגיות מפתח שנגעו למלחמה בעזה. מלבד שאלת היקף נסיגת הכוחות מהרצועה, אלה כוללות גם את אופן חלוקת הסיוע במהלך הפסקת האש – סוגיית מפתח, שכן אחת הפעולות המועילות ביותר נגד חמאס לאחרונה הייתה העברת הסיוע לתושבי רצועת עזה לידי גוף חלוקה עצמאי – וכן את פירוק חמאס והגליית ראשיו.
לפני טיסתו בחזרה לארץ שלשום פרסם נתניהו הצהרה שבה אמר שהוא פועל להשגת הפסקת אש בת חודשיים, שבמסגרתה ישחרר חמאס מחצית מכ-50 חטופים חיים ומתים שעדיין מוחזקים בעזה. אך הצהרתו גם הדגישה שמכשולים מרכזיים להסכם נותרו בעינם. הוא סירב להבטיח שהפסקת אש זמנית תהפוך להסדר קבע, אחד התנאים הבסיסיים של חמאס, והוסיף שארגון הטרור מוכרח להניח את נשקו לפני שישראל תיכנס לדיונים על סיום המלחמה.
הכי מעניין
השיחות העקיפות על ההצעה האמריקנית להפסקת אש בת 60 יום נמשכו לאורך השבת, כך אמר גורם ישראלי לרויטרס, שבעה ימים מאז תחילת השיחות. לקראת סוף השבוע אמר טראמפ שהוא מקווה לפריצת דרך בקרוב, שתתבסס על הצעת הפסקת האש החדשה שהגישו ארה"ב, מצרים וקטאר.
הגורם הישראלי האשים את חמאס בקיפאון, ואמר שהארגון "נותר עקשן, נאחז בעמדות שאינן מאפשרות למתווכים לקדם הסכם". חמאס האשים בעבר את הדרישות הישראליות בחסימת עסקה.
מקור פלסטיני אמר לרויטרס שחמאס דחה מפות נסיגה שהציעה ישראל, שלפיהן ב-40 אחוזים משטח עזה יישארו תחת שליטה ישראלית, כולל כל אזור רפיח ושטחים נוספים בצפון ובמזרח הרצועה. שני מקורות ישראליים אמרו לסוכנות הידיעות שחמאס דורש מישראל לסגת לקווים שהחזיקה בהפסקת אש קודמת לפני שהתחדשה המלחמה במרץ האחרון.
המקור הפלסטיני אמר שגם נושאי הסיוע והערבויות לסיום המלחמה מהווים אתגר, ודרש התערבות אמריקנית נוספת שתלחץ על ישראל להסכים לתנאים של ארגון הטרור.