צרכנים צרפתים יראו בקרוב הרבה פחות "סטייקים צמחוניים" בסופרמרקטים שלהם. הממשלה הוציאה ביום שלישי צו האוסר על שימוש במונחים כמו "פילה", "סטייק" ו"ספייר ריב" למוצרי מזון על בסיס צמחי. בסך הכל 21 מונחים כלולים ברשימה, אם כי המונח "המבורגר" לא נכלל בה.
המהלך נועד לשפר את השקיפות ולמנוע בלבול אצל הצרכנים. ניסיון ראשוני בשנת 2022 הושעה במהירות על ידי בית המשפט המנהלי העליון במדינה, שמצא כי הטקסט מעורפל מדי ואינו מאפשר מספיק זמן לחברות לשנות את תוויות המזון.

הכללים החדשים ייכנסו לתוקף בעוד שלושה חודשים.
הם כוללים גם רשימה שנייה של פריטים על בסיס בעלי חיים שיכולים להמשיך להשתמש בתווית בשר אם שיעור הצמחים באותם מוצרים לא יעלה על סף מסוים. בייקון, למשל, יכול להכיל מקסימום 0.5 אחוז מרכיבים צמחיים, בעוד שנאגטס יכול להכיל עד 3.5 אחוזים. כמות הצמחים באומלטים, בינתיים, לא יכול לעלות על אחוז אחד.
חוק זה עובר לאחר שבחודש שעבר, פרסמנו כי לראשונה בעולם, החליטה המחלקה לניהול סיכונים במזון, בשירות המזון הארצי במשרד הבריאות הישראלי, לאשר מוצר "מזון חדש" הכולל תרבית תאים שמקורם מבקר, ולא תאי עוף, המוכר גם כ"בשר מתורבת", שמיוצר על ידי חברת "אלף פארמס".
במשרד הבריאות אומרים כי המהלך נעשה בעקבות הביקוש העולמי הגובר לחלבונים והחשיבות לייצור מוצרים שמקורם אינו בחי, פועל משרד הבריאות על מנת לאשר מקורות מזון חלופיים, וכי מדובר בתכנית פיילוט לבחינה של חלבון אלטרנטיבי.

בשר מתורבת מוגדר כ"מזון חדש" ולכן הדבר דורש תהליך אישור מורכב ופרטני, בדומה לנעשה בעולם, זאת על מנת לשמור על בריאות הציבור. במסגרת זו, כל מזון חדש נבחן לגופו, כיוון שלכל חברה טכנולוגיה, תהליכי ייצור ומוצר שונים. צוות המחלקה לניהול סיכונים במזון שעמל על הפיילוט, ביצע הערכה יסודית של היבטי הבטיחות הקשורים לצריכת מזון חדש זה של "אלף פארמס", בהתאם לכלל המידע שהועבר על ידי החברה לבחינת בטיחות המוצר. לאחר שעבר את כל ההערכות ניתן האישור לשיווק המוצר לכלל הציבור בישראל.