תאילנד הקטנה חתוליות | ג'ו ונאוה

צילום: ג'ו ונאוה

יש רק דרך אחת לצלוח תפריט עם 33 מנות עם שמות בתאית, וטוב שאילן בעל הבית הוא אדם נינוח ומאיר פנים ובעיקר בעל סבלנות

תוכן השמע עדיין בהכנה...

יצחק הוא חבר טוב שלנו ורשימה מהלכת של מקומות שווים שכדאי ללכת אליהם, וכבר לפני חודשים הוא סיפר לנו על התאילנדית במושב בני־רא"ם. ולכן בשנייה שהזדמן לנו העמסנו את יצחק ואת נעמוש זוגתו על האוטו ודהרנו לכיוון. בדרך לשם יצחק סיפר לנו על מטבח קטן בחצר אחורית של משפחה עם אבא תימני ואמא תאילנדית. כשהגענו התברר שהמקום עבר מתיחת פנים, עכשיו כבר יש גג ורצפה וקירות, ואפילו תפריט מודפס עם חמישה עמודים, אבל האווירה נשארה אקזוטית וחריפה. מתוך מושב דתי מנומנם בשעת ערב נכנסנו ישר לתאילנד הקטנה, עם מוזיקה וריחות וקישוטים וצמחים שעשו לנו חשק לשום, צ'ילי ושמן קוקוס.

יש רק דרך אחת לצלוח תפריט עם 33 מנות עם שמות בתאית, וטוב שאילן בעל הבית הוא אדם נינוח ומאיר פנים ובעיקר בעל סבלנות. אחרי כמעט שמונה דקות של המלצות והסברים ננעלנו על הזמנה: ספרינג רול לפתיח, טום יאם לחמם את העניינים, גאנג קיו וואן ופאד סיאיו לעיקרית. המקום מותאם גם לצמחונים וטבעונים - בכל מנה יש בחירה בין תוספת עוף, בקר, טופו, דג או ירקות.

סטודיו מקור ראשון

| צילום: סטודיו מקור ראשון

מתגלגלים. הספרינג רול (45 ₪) - דפי אורז רכים ממולאים רצועות חסה, גזר, מלפפון, אטריות שעועית, כרוב ועוף. פריך ורענן, קליל וטרי, עם טעם מהדהד של בזיליקום. כל הטעמים כשלעצמם חדגוניים ופשוטים, אך בעלי מליחות טבעית מענגת, וביחד מייצרים טעם עמוק יותר ממלוח. עם רוטב סויה שמקפיץ את כל הסיפור. זו מנה שאפשר לאכול כל יום בלי להתעייף ובלי שתכביד עליך פעם אחת. נהדר.

מחממים מנועים. טום יאם (69 ₪) - מרק פטרייתי עם קרם קוקוס וחתיכות בקר. מוגש בקערה גדולה עם אורז בצד וקעריות חלוקה אישיות. ניכרים טעמי הבשר שניגרו לציר, והבשר עצמו רך ומענג. במרק הזה יש פלא. יש בו הכול, הוא עשיר ומתוק מקרם קוקוס וקצת חריף מצ'ילי, לימוני מלמון גראס וקפיר ליים, טעם אוממי אדמתי ופטרייתי מפטריות. ואיכשהו כל הטעמים העזים מתמזגים לטעם אחד עדין, ענוג ומשיי. מרק קליל ומרווה. באמת לא טעמנו הרבה דברים כאלה בחיינו. ועל כל זה פרוסות בצל סגול חי למחצה שמחזירות למרק את הרעננות שלו. ולו בשביל המרק הזה כדאי לחזור.

לוהט. פאד סיאיו (69 ₪) - אטריות אורז רחבות בסויה כהה, מוקפצות בווק לוהט עם בקר, פאקצ'וי, ברוקולי, גזר, כרוב, בצל וביצה מקושקשת, ושום ובצל קריספיים לסיומת. טעמים יותר ישראליים, מנה מתוקה ומלוחה, פחות מאתגרת לחך. יצחק ונעמוש נהנו מאוד מהמנה, שהייתה טעימה גם בעינינו, אבל אנחנו חיפשנו טעמים יותר זרים באותו ערב. גם כאן, כמו בכל מה שטעמנו, הבשר טופל היטב והיה עסיסי ורך.

שיא השיאים. גאנג קיו וואן (79 ₪) - אטריות חיטה עם קישוא ועוף בקארי ירוק. האטריות מעולות. בצקיות ועגולות, מוכנות לשאת רוטב סמיך ולתת לו קונטרה. הטעם של הקארי היה אפילו יותר ירוק מהצבע וזה בדיוק מה שחיפשנו. חתיכות פרגית עסיסיות שוחות ברוטב קוקוס מתוק. מנה מלוחה עם שני סוגים של חריף - הצ'ילי שמלווה את הביס, וחריפות של ג'ינג'ר שנשארת בפה גם אחרי. קרמי, עז טעם ומצוין. מנה שטעימה יותר עם כל ביס. בהחלט אין דרך טובה יותר לסיים את החגיגה הזו מכף גדושה של רוטב קארי ירוק חריף שנגרף מתחתית הקערה.

על המקום. התאילנדית פתוחה כבר ארבע וחצי שנים בחצר הבית של משפחת ידעי. הגענו קצת מאוחר וזו כבר לא לגמרי חתולייה, המחירים לא מחירים של אוכל רחוב כמו שאנחנו אוהבים, ואם אתם מתכננים לבוא בערב אפילו כדאי לשמור מקום מראש. ובכל זאת לדעתנו שווה ביקור כל עוד הם רוקדים על שני העולמות - עם תפריט של מסעדה, בחצר של בית במושב - כי מי יודע לאן תגיע משפחת ידעי בעתיד.

 

 

ז' בחשון ה׳תשפ"ו29.10.2025 | 18:44

עודכן ב