יש משהו מדהים בדרך שבה אנחנו מצליחות לשמור על אורח חיים בריא כל השנה, אבל אז מגיעים החגים והכל הולך לעזאזל בצורה הכי מתוקה וטעימה שיש. זה כאילו הגוף שלנו מבין שזו עונת החגים ופתאום מחליט להיכנס למצב חירום של "עכשיו זה הזמן לאגור קלוריות לחורף". כמו דב שמתכונן לתרדמת החורף שלו, רק שאנחנו לא הולכות להירדם ארבעה חודשים. אבל זאת לא סיבה לייאוש, אפשר לעבור את התקופה הזאת בלי להרגיש שנטשנו את כל העקרונות שלנו עם כניסתם של חגי תשרי. המפתח הוא לא להילחם בחגים ובמה שהם מציעים, אלא לעבוד איתם, לקחת את הסממנים החגיגיים ולתרגם אותם לגרסאות שעדיין יישארו נאמנות לאורח החיים הבריא שלנו. כשאנחנו אורחות, המצב קצת יותר מאתגר כי אנחנו לא שולטות בתפריט, אבל אפשר להיות חכמות ולהביא משהו משלנו שמשדרג את השולחן וגם נותן לנו אפשרות לאכול מנה שאנחנו יודעות בדיוק מה יש בה.
אפשר להכין מנות שיעבירו מסר חגיגי בלי לוותר על הערכים התזונתיים. אפשר לטעום, לחגוג וליהנות, אבל מומלץ לעשות את זה בצורה מודעת ומתוכננת. ואל תשכחו לאכול לאט, לטעום באמת כל ביס ולחגוג את האוכל במקום לזלול אותו.
קבלו שלושה מתכונים היישר מחלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, עם כל סימני החג הטובים, שאפשר לבשל, לאכול ולהאכיל בלי טיפה של רגשות אשם (או קילוגרמים מיותרים). ויש גם בונוס לסיום הארוחה - קוקטייל מרענן, שסוגר את הפינה בצורה מושלמת וגורם לכן לשכוח שהייתן צריכות לבחור בין טעים לבריא.

צילום: יח"צ

מצרכים
ירקות
2 כרוביות קטנות או כרובית אחת גדולה, מפורקות לפרחים גדולים
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסים לעיגולים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול, פרוס לטבעות
20 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
לרוטב
1 קופסא קטנה (כ-100 גרם) רסק עגבניות
1 כף גדושה לימון כבוש (לא חובה, אך מומלץ מאוד) קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר חום
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
½ כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כורכום
2-3 כוסות מים
חצי כוס כוסברה קצוצה
לסיום
חצי כוס כוס עלי כוסברה קצוצים
6 עלי סלרי קצוצים (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
-בסיר רחב ושטוח המתאים גם לתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את פרחי הכרובית ואת פרוסות הכרישה ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב.
-מוסיפים את טבעות הבצל הסגול וממשיכים לטגן עד שהבצל מתחיל להתרכך.
-מוסיפים את חצאי העגבניות ומטגנים הכל יחד עד שמופיעים כתמי חריכה קלים על פרחי הכרובית. הקפידו לערבב מדי פעם.
-הכנת הרוטב: בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב: רסק עגבניות, לימון כבוש (אם משתמשים), שום כתוש, סוכר חום, מלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור וכורכום.
-יוצקים את הרוטב על הירקות בסיר ומערבבים קלות. מוסיפים 2-3 כוסות מים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה. מוסיפים חצי כוס של כוסברה קצוצה.
-מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מוסיפים לסיר את יתרת הכוסברה הקצוצה ואת עלי הסלרי הקצוצים (אם משתמשים). -מכסים את הסיר ומכניסים לתנור למשך חצי שעה נוספת.
-לאחר חצי שעה, מכבים את התנור ומוציאים את הסיר. סוחטים מעל את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: יח"צ

מצרכים (ל-3 מנות)
3 נתחי פילה סלמון (משקל כל נתח עד 200 גרם)
2 דלעת ערמונים בינוניות (500 גרם עם הקליפה)
400 גרם דלעת רגילה (עם קליפה)
3 יחידות של בצל ירוק קצוץ
מצרכים לרוטב
¼ כוס יין לבן חצי יבש
4 כפות חלב קוקוס 18-24% שומן
2 כפות סילאן
2 כפות מיץ לימון
כפית שמן שומשום
1 כפית מחית קארי ירוקה
מלח, פלפל שחור, אבקת צ'ילי
אופן ההכנה
-מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב
-מכניסים את נתחי הדג לקערה ודואגים שיצופו מכל הצדדים במרינדה.
-מקלפים את הדלעות וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
-פורסים בתחתית תבנית אפייה את פרוסות הדלעת שיכסו את כל תחתית התבנית.
-מניחים מעל פרוסות הדלעת את פרוסות הדג ושופכים מעליהם את שאר המרינדה. מפזרים מעל כל נתח בצל ירוק קצוץ.
-מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כעשר דקות לרבע שעה (תלוי בעובי של הדג). מורידים את הכיסוי ונועצים מזלג במרכז פילה הדג. אם המזלג נכנס בקלות יש להוציא את התבנית מהתנור ולסיים את האפיה. אם עדיין הדג מעט קשה יש להמשיך ולאפות עוד כחמש דקות ללא כיסוי.
-חשוב להימנע מאפיית יתר של הדג. ניתן להכין את המנה עם סוג אחר של דגים כגון פילה מושט או לברק.

צילום: יח"צ

מצרכים (ל-12 יח')
4 כפות שמן
⅔ כוס דבש (250 גרם)
1 כוס קמח תופח
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
5 חלבונים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
-מחממים את התנור לחום בינוני
-בקערה קטנה מערבבים את הקמח התופח עם הקינמון והציפורן
-מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב.
-מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית וניל ודבש ומוסיפים לקצף.
-מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך בחישה מתמדת אך עדינה.
-מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר, מרססים בתרסיס שמן ומחלקים ביניהם את התערובת.
-אופים בחום בינוני כעשרים דקות ואז בודקים את המאפינס. במידה והקיסם עדיין יוצא רטוב משאירים בתנור עוד כמה דקות. הקיסם אמור לצאת עם מעט פירורים עליו וחשוב להימנע מאפיית יתר.
-מוציאים מהתבנית ומניחים למאפינס להתקרר.

צילום: יח"צ

מצרכים (לכוס אחת)
45 מ"ל ג'ין איכותי (אפשר להחליף בוודקה אם מעדיפים טעם נייטרלי יותר)
30 מ"ל מיץ רימונים טבעי (רצוי סחוט טרי או איכותי מאוד)
20 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
15 מ"ל סירופ דבש (הוראות הכנה למטה)
קוביות קרח
רוזמרין טרי (לקישוט ולניחוח)
גרגרי רימון לקישוט
אופן ההכנה
-להכנת סירופ הדבש: מערבבים חלק אחד של דבש עם חלק אחד של מים חמים עד שהתערובת חלקה ונוזלית. שומרים בצנצנת קטנה.
-ממלאים שייקר בקרח. מוסיפים את כל הרכיבים: ג'ין, מיץ רימונים, מיץ לימון וסירופ דבש.
-מנערים היטב כ־15 שניות עד שהשייקר מצטנן לגמרי.
-מסננים ומוזגים לכוס קוקטייל או לכוס אולד פאשן עם קרח טרי.
-מקשטים בענף רוזמרין (אפשר לצרוב מעט עם מצית לשחרור הארומה) וגרגרי רימון.