לא מדובר ברעב אמיתי, אלא בצורך פרימיטיבי להמתיק את הרגע, לתת לעצמנו רגע קטן של הנאה בלי לתת דין וחשבון לאיש. רצינו - עשינו. זו הפסקת החמלה הפצפונת שאנחנו לוקחות לעצמנו אחרי יום מתיש ומרוקן. נשנוש מתוק וקטן שלא רק לא יהרוס לנו את כל המאמצים להיות בריאים, אלא אפילו יתרום משהו טוב לגוף ולנפש, כשמילות הקסם המלוות אותנו הן – "מגיע לי". אגב, העובדות בעדנו: מחקר חדש מצא שהנאה מדודה ממתוקים, כמו גם ממאפים, יכולה להוריד את הסיכון למחלות לב. יתרה מזאת - המחקר הראה שצריכת מתוקים מדי פעם הייתה קשורה לתוצאות טובות יותר מהימנעות מוחלטת.
תודו שכשזה מגובה בעובדות ומחקרים הרבה יותר קל לנו להפסיק, ולו לכמה דקות, להיות האמא, האחראית, המבוגרת - ופשוט לתת לעצמנו ליהנות ממשהו מנחם. לא כך? חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מזכירה לנו שהחיים יכולים להיות פשוטים ונעימים, לפחות לרגע מתוק קטן וזה ממש לא מוכרח להיות מלווה בנקיפות מצפון. כך תכינו לכם בבית נשנושים מתוקים בלי עודפי קלוריות שיהיו זמינים בכל זמן שתזדקקו למשהו טעים ומנחם.
לביבות פרי / חלי ממן
הכי מעניין
מצרכים (ל-9 יח')
1/2 תפוח
1/2 אגס
1 סלק אדום קטן
2 כפות קמח תופח
1 ביצה
תיבול - קינמון או מעט תמצית וניל
אופן ההכנה
-מגרדים היטב את הפירות. סוחטים מנוזלים אם יש צורך.
-מוסיפים את הקמח, ביצה וקינמון ומערבבים היטב.
-לוקחים כף מהתערובת ומניחים במחבת ומשטחים מעט ללביבה עגולה.
-צולים עד להשחמה והופכים לצד השני עד שגם הוא משחים.
-ניתן לאפות את הלביבות במקום להכין במחבת

לביבת פרי | צילום: יח"צ
מאפה פילו תפוחים חלווה / חלי ממן
מצרכים
1 עלה פילו (עלי פילו מופשרים של "שמרית" הנמצאים בקירור ולא מהמקפיא)
1 תפוח בינוני
10 גרם שערות חלווה
ביצה להברשה. ניתן להבריש בחלב רגיל או חלב סויה
אופן ההכנה
-חותכים את התפוח לרבעים ומבשלים כעשר דקות לאחר הרתיחה.
-חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
-מניחים את עלה הפילו על משטח ישר, מסדרים בקצה האחד את קוביות התפוחים, מפזרים את שערות החלווה.
-מקפלים את השוליים של העלה ומגלגלים ליצירת גלילה.
-מעבירים בזהירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-מברישים את המאפה במעט ביצה, ואופים על חום גבוה 180 כעשר דקות

מאפה פילו תפוחים וחלווה. | צילום: שאטרסטוק
עוגיות קשיו ואגוזי לוז ללא גלוטן / חלי ממן
מצרכים
120 גרם אגוזי לוז
120 גרם קשיו שליש כוס סוכר (60 גרם)
ביצה
50 גרם שוקולד מריר
כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה
-טוחנים את האגוזים בבלנדר עד למרקם של חמאה.
-מעבירים לקערה, מוסיפים ביצה, שליש כוס סוכר, 50 גרם שוקולד מריר וכפית סודה לשתייה.
-מערבבים היטב ובעזרת כפית מניחים על נייר אפיה במרווחים אחד מהשני. אופים למשך כעשר דקות על 170 מעלות ומניעים לקירור מלא.

עוגיות קשיו | צילום: יח"צ
קינוח פצפוצי אורז עם טחינה / חלי ממן
מצרכים
2 כוסות פצפוצי אורז
4 כפות טחינה גולמית
4 כפות סילאן
אופן ההכנה
-מערבבים בקערה את פצפוצי האורז, הטחינה והסילאן עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת.
-משטחים בצורה אחידה ומהדקים היטב בעזרת גב של כף או בעזרת ידיים רטובות (חשוב להדק היטב אחרת יתפרק בחיתוך).
-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כשעתיים.
-מחלצים בזהירות מהתבנית ומניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים. יש לשמור במקפיא.

פצפוצי אורז וחלווה. | צילום: יח"צ