צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

עם חוקים משלו, ובלי להתנצל על כלום, האוכל האמריקאי הוא חגיגה של טעמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בחיים לא אשכח את הסצנה הבלתי נשכחת מהסרט "מותק, הילדות התחלפו" שצפיתי בו כשהייתי ילדה. ידיים קטנות של ילדת סאמר־קאמפ אמריקאית אוחזות בלחמנייה עמוסת בשר ורוטב, ועיניה המביטות בחשד, ספק זלזול, במאכל המטפטף שלפניה. וברגע שהיא טועמת, העיניים נפערות ובתוך רגע חדר האוכל של הקאמפ הופך לזירה של רטבים וכתמי בשר ברוטב עגבניות. אז הבנתי שסלופי ג׳ו, כמו השם שלו, זה אוכל שמבין שחוקים זה נחמד - אבל בלגן טעים יותר.

בואו נדבר רגע על אוכל אמריקאי. לא רק על ההמבורגר הקלאסי שכולנו מעריכים ואוהבים, אלא על כל התפאורה שמגיעה איתו: הריח של המנגל בחצר האחורית, הפסים האדומים־לבנים־כחולים שמתנופפים ברוח והידיעה הברורה שכשאמריקאים חוגגים - הם חוגגים עם בטן מלאה. ב־4 ביולי, אמריקה לא רק מנפנפת בדגלים, היא גם מנפנפת על המנגלים. אין בית בלי גריל מעשן, בלי תירס חרוך במידה הנכונה, בלי ערמות של נקניקיות רותחות ובלי שלט ענק שמכריז בגאווה: Welcome to the BBQ.

גיא אשכנזי, Karela Agency

| צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

אבל אוכל אמריקאי זה לא רק בשר. זה גם דונאטס מצופים בסוכר בצבעים מופרכים, זה פאי תפוחים עם כדור גלידה שנמס בדיוק בזמן הנכון, זה מילקשייק בגודל לא סביר, זה ערמת פנקייקס פלאפית. זה מטורף, זה מוגזם וזה בדיוק מה שהופך את כל האירוע הזה למופע קסמים. מה שמיוחד באוכל האמריקאי הוא שהוא פשוט לא מתנצל. הוא שמח להיות מושחת, הוא גאה להיות מנחם והוא לא מתבייש להגיש לכם עוד צ׳יפס בצד, ועוד ריפיל לקולה, כמובן. הוא לא משאיר מקום לדיאטות, הוא מזמין לחגיגה של טעמים שילדים ומבוגרים כאחד אוהבים. אז ביום הולדת של אמריקה, גם אנחנו יכולים לפרגן לה ביס. כי בסוף, מתחת לכל הקטשופ והמיונז, מדובר באוכל של ביחד. של ידיים שמחזיקות לחמנייה מטפטפת וצוחקות. וזה כל הקסם.

פרייד צ'יקן

הקראנץ' המושלם

מרכיבים

8 שוקיים

4 שיני שום כתושות

2 כף חרדל דיז'ון חלק

¼ כוס מיץ לימון

3-4 כפות סרירצ'ה או רוטב חריף אחר שאוהבים (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

½1 כוס קמח לבן

½1 כוס קורנפלור או קמח אורז

1 כף פפריקה חריפה או מתוקה

2 כפות אבקת אפייה

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון עמוק

להגשה

ספייסי מיונז

אופן ההכנה

1. מכינים את המרינדה: מערבבים שום, חרדל, מיץ לימון, רוטב סרירצ'ה, מלח ופלפל בקערה גדולה, מוסיפים את השוקיים, ומכסים אותן במשרה היטב מכל הצדדים. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות ואפשר גם למשך הלילה.

2. מחממים תנור ל־200 מעלות.

3. מכינים את הציפוי: שמים קמח, קורנפלור, פפריקה, אבקת אפייה, מלח ופלפל שחור בכלי שטוח ורחב.

4. מגלגלים את העוף בציפוי עד שהוא מכוסה היטב מכל הצדדים, ומעבירים את חלקי העוף המצופים לרשת שמונחת מעל תבנית או מגש ומניחים בצד ל־10-15 דקות.

5. מחממים שמן בסיר על אש בינונית-נמוכה (אם יש לכם מדחום, הטמפרטורה של השמן צריכה להיות כ־190 מעלות צלזיוס).

6. מכניסים 2-3 חתיכות עוף לשמן החם ומטגנים כ־5 דקות עד שהעוף זהוב בחלקו התחתון, הופכים ומטגנים כ־5 דקות נוספות. מוציאים ומעבירים לרשת תנור. חוזרים על הפעולה עם כל השוקיים.

7. מכניסים את הרשת מלאת העוף לתנור לכ־15 דקות.

8. מגישים עם ספייסי מיונז.

סלופי ג'ו

האנדרדוג של הבורגרים

מרכיבים

4-5  כפות שמן זית

1 בצל לבן קלוף וקצוץ

3 שיני שום קצוצות

750 גרם בשר טחון

3 כפות קטשופ

1  כף חרדל דיז'ון חלק

1  כף סוכר חום

1  כף שטוחה פפריקה מעושנת

1  כף חומץ

½ כוס פסאטה (עגבניות מרוסקות)

¼ כוס רוטב ברביקיו

¼ כוס מים

מלח

פלפל שחור

להגשה

4 לחמניות המבורגר

מלפפונים חמוצים

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל ושום. מטגנים 4-5 דקות תוך ערבוב עד שהבצל הופך לשקוף.

2. מוסיפים בשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב ופירור הבשר עד שהוא כולו משנה את צבעו.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ־10 דקות.

4. מרכיבים את הסלופי ג'ו: חוצים את הלחמניות לרוחבן (מומלץ לקלות אותן שתי דקות בתנור לוהט או על מחבת יבשה).

5. מניחים את בסיסי הלחמניות על מגש, עורמים על כל בסיס תלולית נדיבה מתערובת הבשר.

6. מניחים פרוסות של מלפפון חמוץ על כל תלולית, סוגרים עם החצי העליון של הלחמניות ומגישים.

* לצד המלפפון החמוץ אפשר להוסיף כל דבר שמתחשק לכם: עגבנייה, בצל, חסה, חלפיניו.

* כדי להפוך את המנה לחריפה יותר אפשר להוסיף לתערובת הבשר שבבי צ'ילי או פלפל חריף קצוץ.

פנקייק אמריקאי

מתוק ומושחת כמו שצריך

מרכיבים

2 כוסות קמח

2 כפות סוכר לבן

2 כפיות אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

מעט מלח

2 כוסות רוויון בטמפרטורת החדר

½1 כפית מיץ לימון

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

להגשה

סירופ מייפל

חמאה

וכל תוספת שאוהבים

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

2. בקערה נפרדת מערבבים רוויון, מיץ לימון, ביצים, וניל ושמן.

3. בקערת המרכיבים היבשים יוצרים גומה במרכז ומוזגים אליה את תערובת המרכיבים הרטובים.

4. טורפים ערבוב קצר ביותר רק עד ששתי התערובות מתמזגות (זה בסדר גמור ואפילו מומלץ אם נשארים מעט גושים), ומניחים בצד ל־10 דקות.

5. מחממים מחבת עם ציפוי נון־סטיק. כשהמחבת חמה יוצקים אליה רבע כוס מהבלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה בסבלנות עד שמתחילות להופיע בועות בחלקו העליון של הפנקייק. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה.

6. מגישים עם חמאה, מייפל ותוספת שאוהבים.

* אם אין לכם מחבת נון־סטיק צריך לשמן מעט את המחבת לפני הטיגון בחמאה או בשמן.

* לקבלת פנקייקים שמנמנים במיוחד מומלץ לטגן את הבלילה בתוך רינג או במחבת פנקייקים עם שקעים או במחבת קטנה מאוד. הרעיון הוא לטגן את הפנקייק במשהו עם שוליים ששומרים על הגובה שלו.