המדריך המלא לתכנון חתונה: להתחתן בלי לרוקן את הכיס

מתחתנים הקיץ ומתלבטים איך אפשר ליצור אירוע חד פעמי בתקציב מצומצם? המדריך המקיף לתכנון תקציב בצורה שתאפשר לכם חתונה משמחת ללא לחץ כלכלי מיותר

תוכן השמע עדיין בהכנה...

חתונה. אילוסטרציה | מרים צחי

חתונה. אילוסטרציה | צילום: מרים צחי

ברוכים הבאים לאחד המסעות הכלכליים המרגשים ביותר בחיים – הפקת החתונה שלכם. הרגע בו גיליתם שהאהבה היא אינסופית, אבל התקציב שלכם - ממש לא, כי האירוע הגרנדיוזי הזה שאתם עומדים בפניו הוא כמו פרויקט נדל"ן קטן: תקציב שיוצא משליטה, לחץ משפחתי בלתי פוסק ואינספור שיחות על 'גודל' (מספר האורחים, האירוע, הבופה ועוד). אבל אל דאגה אנחנו כאן כדי לעזור לכם להבין בדיוק לאן הכסף שלכם הולך – החל  מהאופציה הזולה של 'חתונה חמימה ואינטימית' ועד ל'אנחנו הולכים למשכן את העתיד שלנו בשביל היום הזה'.

אז קחו נשימה עמוקה, הכינו את אפליקציית הבנק שלכם לזעזועים קלים, והצטרפו אלינו ואל שון בלאיש, מפיק חתונות ואירועים מבוקש, למסע בעולם המופלא של תקציבי חתונות. זכרו – תכנון תקציב מראש והגדרת סדרי עדיפויות ברורים יעזרו לכם להימנע מהוצאות לא צפויות ויאפשרו חוויית חתונה משמחת ללא לחץ כלכלי מיותר. ועוד עצה שלא קשורה לכסף - שכשסבתא מצלמת בסלולרי שלה שימו לב שהאצבע שלה לא תכסה חצי מהעדשה, כי אלו התמונות שיעלו אחר כך בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית, וחבל.

מפיק החתונות שון בלאיש | כריסטיאנו מיראטי

מפיק החתונות שון בלאיש | צילום: כריסטיאנו מיראטי

 

הכי מעניין

חתונה בתקציב נמוך - 50,000-80,000 שקל

חתונה בתקציב צנוע היא אולי לא הכי מרשימה על הנייר, אבל בסופו של דבר היא הכי נוחה ומשתלמת. כשבוחרים בחתונה קטנה ומצומצמת, מרוויחים לרוב מה שנעלם בחתונות גדולות: אינטימיות אמיתית, זמן איכות עם כל אורח, חופש יצירתי עם מינימום אילוצים של מקום ענק וספקים יקרים, פחות לחץ, יותר כסף לירח דבש ופחות דרמות משפחתיות - פחות דודות נעלבות על סידורי הישיבה וקרובי משפחה שלא מדברים זה עם זה.  

ההוצאות העיקריות של חתונה בתקציב נמוך

מקום האירוע

*גן אירועים/אולם קטן: מחיר של מקום חתונה קטן ינוע בין 15,000 ל-25,000 שקל בהתאם למיקום.

*חתונה בטבע: אם תבחרו להתחתן בטבע (גן, חוף ים, פארק), העלות יכולה להתחיל מ- 10,000 שקל להפקת האירוע (ללא עלות המקום).

קייטרינג והסעדה

*מזנון קייטרינג בסיסי (מנה עיקרית, סלטים, לחמים) יעלה בין 150 ל-250 שקל למנה.

*קייטרינג חיצוני בטבע ידרוש עלות נוספת של 10,000-15,000 שקל עבור הקמת שירותי אוכל בשטח.

"התלמידים אספו כסף וגייסו קייטרינג". החתונה שארגנו תלמידי ישיבת בנ"ע "נר תמיד" | ללא

"התלמידים אספו כסף וגייסו קייטרינג". החתונה שארגנו תלמידי ישיבת בנ"ע "נר תמיד" | צילום: ללא

מוזיקה ובידור

*די ג'יי בלבד יעלה בין 4,000 ל-7,000 שקל

*להקה חיה (של כ- 3-5 חברים) תעלה בין 10,000 ל-20,000 שקל

 צילום ווידיאו

*צילום ווידיאו בסיסי ינוע בין 5,000 ל-8,000 שקל.

 עיצוב ופרחים

*עיצוב מינימליסטי עם פרחים עונתיים יעלה בין 3,000 ל-5,000 שקל.

*עיצוב יוקרתי כולל עיצוב שולחנות, סידורי פרחים בכל האולם יעלה בין 8,000 ל-15,000 שקל.

חתונה בתקציב בינוני - 100,000-150,000 שקל

חתונה בינונית בדרך כלל מאוזנת, סבירה, ומשלבת את הטוב משני העולמות. עם 120-200 אורחים, גן אירועים נחמד אך לא מופרז ותפריט טעים אבל בלי שתי עמדות שף, אתם מקבלים את החוויה המסורתית בלי לפשוט את הרגל: עם מספיק אנשים לאווירה, מתנות שמכסות את ההוצאות, חסכון על מותרות שיאפשר לכם לשדרג דברים אחרים שאתם צריכים בחיים המשותפים שלכם (כמו את הטרנטה שלכם) והתמודדות זוגית ראשונה עם "מה יגידו". זה הזמן שלכם להשתפשף.

ההוצאות העיקריות של חתונה בתקציב בינוני

מקום האירוע

*גן אירועים/אולם בינוני

יעלה בין 30,000 ל-50,000 שקל. יש אופציה לשכור רק את הלוקיישן ואז התמחור יהיה לפי מנה. במקרה הזה יש אפשרות לכסות את עלות השכרת המקום.

*חתונה בטבע תדרוש השקעה גדולה יותר בתשתיות – תשלום עבור שירותים ניידים, גנרטור, הצללות ועוד, בטווח כולל של 10,000-15,000 שקל.

קייטרינג והסעדה

*קייטרינג מגוון עם תפריט עשיר (מנה עיקרית, עמדת דגים, קינוחים) יעלה בין 300 ל-450 שקל למנה.

מוזיקה ובידור

*עלות די ג’יי עם מערכות סאונד משודרגות נעה בין 7,000 ל-10,000 שקל.

*להקה חיה שתוסיף לאווירה תעלה בין 15,000 ל-25,000 שקל.

חתונה בזמן הקורונה. אילוסטרציה. | אורן בן-חקון

חתונה בזמן הקורונה. אילוסטרציה. | צילום: אורן בן-חקון

צילום וידיאו

*צילום וידיאו איכותי יעלה בין 8,000 ל-12,000 שקל.

עיצוב ופרחים

*עיצוב עם פרחים יוקרתיים יעלה בין 8,000 ל-15,000 שקל.

חתונה בתקציב גבוה – החל מ-200,000 שקל ומעלה

החתונה המפוארת היא כמו סרט עם הפקה גרנדיוזית, תקציב עתק והרבה אנשים שיתפעלו ממנה, כשהרף הוא השמיים והארנק הוא לרוב של ההורים. היתרונות ברורים – מדובר בחוויה בלתי נשכחת, אפס פשרות, הכל כלול (לא צריך לבחור בין בר משובח לצלם וידיאו נחשב), פתרונות לוגיסטיים מפנקים כמו הסעות ועוד. 

הוצאות עיקריות:

מקום האירוע

*גן אירועים יוקרתי/מלון חמישה כוכבים: בין 50,000 ל-80,000 שקל.

קייטרינג והסעדה

*קייטרינג פרימיום עם תפריט מותאם אישית ואוכל מהשורה הראשונה יעלה בין 500 ל-800 שקל למנה.

מוזיקה ובידור

*שילוב של אומנים מהשורה הראשונה של עולם הזמר הישראלי יכול להגיע ל-120,000 שקל להופעה בת כ-45 דקות - עידן רייכל גובה כ-60,000 שקל להופעה, נינט טייב כ-70,000 שקל, ישי ריבו כ-120,000 שקל, בניה ברבי כ-45,000 שקל, משה פרץ כ-60,000 שקל וליאור נרקיס כ-60,000 שקל (הערכת המחירים הנקובים עלולה להשתנות בהתאם לעונת ויום החתונה. מדובר במחירים משוערים בלבד).   

*להקה עם מערכות סאונד מקצועיות תעלה - 20,000-40,000 שקל.

כתובה בחתונה. | שאטרסטוק

כתובה בחתונה. | צילום: שאטרסטוק

צילום וידיאו

*צילום וידיאו ברמה גבוהה יעלה בין 12,000 ל-20,000 שקל.

10 טיפים שכדאי לקחת בחשבון

1) קצת מספרים

-שווי המתנה הממוצעת עומד כיום על 300-400 שקל לאדם (הסכום עולה ככל שהאורח קרוב יותר לזוג).

-מספר המוזמנים הממוצע לחתונה עומד על כ-400 איש.

-למרות שהאירועים קטנים יותר מבעבר – אחוזי ההגעה של האורחים גדולים יותר מאחר ורוב המוזמנים המגיעים הם ממעגלי הקרבה הראשונים.

-מחיר ממוצע למנה הוא 250-500 שקל (כאמור - תלוי באיזור, העונה ויום האירוע).

2) השוואת מחירים

לפני שאתם סוגרים עם ספק, חשוב לבצע השוואת מחירים, כי סעיף הקייטרינג יכול להשתנות מאוד בין ספקים שונים. כך גם עם שירותי צילום ווידיאו, עיצוב ועוד. לפעמים מדובר בפער של עשרות אחוזים. ועוד פרט לא פחות חשוב - כדי להיות בטוחים שאתם הולכים לאירוע הזה עם האנשים הנכונים, כדאי לבדוק חוות דעת ודירוגים של לקוחות קודמים.

3) מיקוח

אל תחששו לנהל מו”מ עם הספקים, במיוחד כשמדובר בספקים שמציעים שירותים יקרים. אם יש לכם מספר הצעות למחירים דומים, דרשו להוריד את המחיר. קחו בחשבון שספקים מסוימים מציעים הנחות בעת סגירת חבילה מלאה (קייטרינג, עיצוב, מוזיקה).

חופה. | שאטרסטוק

חופה. | צילום: שאטרסטוק

4) בחירת מקום

בחירה של מקום עם תשתיות בסיסיות כמו שולחנות, כסאות, תאורה ומערכות סאונד יביאו לחיסכון משמעותי. לעומת אירוע בטבע, שמצריך השכרת ציוד כמו גנרטור, שירותים ניידים, הצללות, במה (מוערך ב-10,000-15,000 שקל), קייטרינג חיצוני ועוד. כך שמחיר המינימום יכול להגיע ל- 25,000 שקל לכל הלוגיסטיקה הכרוכה באירוע בטבע. זו בחירה עם יתרונות - אווירה ייחודית וטבעית עם עלות נמוכה בהשוואה לאולם גדול, אבל יש לה גם חסרונות: תכנון והיערכות מורכבים, הבטחת גישה לאמצעי תחבורה ומתקנים (שירותים, מים, גנרטור) והצורך המתבקש להיערך לכל מזג אוויר.

5) בחירה חכמה של תאריך

ישנם חודשים ושבועות בשנה בהם המחירים של הספקים יהיו הרבה יותר נמוכים - חודשים פחות פופולאריים בין ינואר לפברואר או בין נובמבר לדצמבר, או חתונות באמצע שבוע - ביום שלישי או חמישי תוכלו להוזיל את המחירים בכ-15%-25% בהשוואה לשישי או יום חמישי בערב.

6) הגבלת מספר המוזמנים

החסכון העיקרי בהפקת חתונה הוא במציאת דרך להוזיל את עלות האוכל, המקום וההפקה, והדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא להוריד את מספר המוזמנים. לדוגמה: חתונה עם 300 מוזמנים תעלה הרבה יותר ממסיבת חתונה עם 100-150 מוזמנים, שלא בהכרח פחות טובה או שמחה, כי הצמצום, כמו שכבר אמרנו, עשוי להביא לאירוע אינטימי ומיוחד יותר.

7) צמצום ספקים

במקום לבחור בספקים שונים לכל פרט בחתונה, אפשר לחסוך ולהשתמש בספקים שמציעים מספר שירותים: אם תבחרו ספק שמתמחה גם בעיצוב וגם בצילום, תשלמו פחות מאשר אם תבחרו ספקים נפרדים. כך גם אם תוכלו לבחור די ג’יי שמתפקד גם כאיש הגברה וסאונד.

8) פרחים עונתיים

השתמשו בפרחים עונתיים – הם יהיו הרבה יותר זולים, כמו חבצלות, ורדים, וגרברות. פרחים מחוץ לעונה, כמו הליליות או טוליפים, יכולים להיות הרבה יותר יקרים.

יעל שלביה ל-ZER4U. | עדן גניש

יעל שלביה ל-ZER4U. | צילום: עדן גניש

9) חתונת צהריים

חתונה בשעות הצהרים תעלה משמעותית פחות מחתונה ערב. למה? כי חתונות צהריים בדרך כלל קצרות יותר, מה שאומר שמדובר בשעות מופחתות לספקים. בשביל האולם האפשרות שיוכלו באותו היום לארח שני אירועים הופכת את העסקה למשתלמת יותר עבורם. קייטרינג צהרים – לרוב מורכב ממנות קלות, סלטים, דגים וכו'. זה אוטומטית יעלה פחות מקייטרינג ערב בשרי.

10) בגדי החתונה

שמלת כלה בסיסית מעיצוב לא יוקרתי או שמלה שכורה תעלה 2,000-5,000 שקל וחליפה פשוטה של החתן מ-1,500 שקל ועד 3,000 שקל. זו הוצאה שצריך לקחת בחשבון ואפשר גם להוזיל אותה, כי בינינו, מדובר באאוטפיט שאמור לשמש אתכם במשך כמה שעות בלבד.  היום גם יש לא מעט גמ"חים ויד שנייה עם שמלות כלה. תוכלו למצוא שם פיסים יפהפיים שנלבשו רק פעם אחת. שווה לשקול את האפשרות הזו!

חתונה. | שאטרסטוק

חתונה. | צילום: שאטרסטוק