כך תכינו את עורכן לקיץ 2025

הזיעה והלחות של הקיץ לא תמיד מיטיבות איתנו. ד"ר מרינה לנדאו, דרמטולוגית בכירה ומומחית בטיפולי הצערת העור, עם טיפים מנצחים לטיפול נכון בעור הפנים גם בשיא החום

קרמים לקיץ | יח"צ

קרמים לקיץ | צילום: יח"צ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מה שעבד לנו מצוין בחורף – קרמים סמיכים, מסכות עשירות ומרקמים עוטפים ומחממים – הופך בקיץ לסיפור פחות נעים. פתאום, במקום להזין את העור, הם סותמים אותו. במקום להרגיע, מכבידים. והעור? הוא בעיקר רוצה קצת מרחב נשימה, כמו כולנו באמצע יום שרבי.

שרון לוין

צילום: שרון לוין

בקיץ, פחות זה לגמרי יותר: תכשירים קלילים ונספגים הם החברים החדשים של העור. אין שום כוונה לוותר על השגרה, אלא להתאים אותה למצב הנתון. כי כל מה שהעור מבקש זה: תנו לי לנשום, להרגיש קליל, לזהור בלי להבריק.

ד"ר מרינה לנדאו, דרמטולוגית בכירה, מומחית בעלת שם עולמי בטיפולי הצערת העור ומייסדת סדרת Mahut Cosmeclinicals, מסבירה מה הדרך הנכונה לטיפוח העור בעונה החמה והלחה, כך שתרגישי רעננה גם בסוף היום.

הכי מעניין

1

להחליף הילוך בלחות

בחורף אנחנו רגילים לקרמים במרקמים עשירים, אבל בקיץ – פחות זה יותר. העור מפריש יותר שומן, הלחות באוויר עולה, וכל מרקם כבד עלול להוביל לעומס מיותר.

מה כן? לחויות שמבוססות על פורמולות מימיות, כאלה שהן במרקם ג'ל או תחליבים קלילים.

מרכיבים מומלצים:

  • ניאצינאמיד – מאזן שומניות ומרגיע אדמומיות
  • סקוואלן – שומן קליל, לא קומדוגני, שמחקה את האיזון הטבעי של מים-שמן בעור
  • חומצה היאלורונית – לחות אינטנסיבית במרקם קליל

מה פחות? קרמים עם חמאת שיאה או שמנים עשירים וכבדים מדי לקיץ.

2

מקדם הגנה זה הבסיס, אבל לא כל מקדם מתאים

כולנו יודעות שבלי SPF, שמגן על העור מפני קרינת השמש, אין על מה לדבר. חשוב שמסנן הקרינה שלנו יגן גם מפני קרינת UVA – ונחפש את הסימן "רחב טווח" על התכשיר כדי לוודא. אבל גם כאן כדאי לבחור נכון – הגנה מרבית ומרקם קליל.

את הרכיב Iron Oxide (תחמוצת הברזל), שהוכח כמסנן הטוב ביותר כנגד קרינת אור נראה (VL), להגנה מיטבית מפני היווצרות כתמים

פורמולות לא קומדוגניות, שמתייבשות מהר ולא משאירות תחושת "מסכה" של שמנוניות או דביקות.

מה לחפש?

  • את הרכיב Iron Oxide (תחמוצת הברזל), שהוכח כמסנן הטוב ביותר כנגד קרינת אור נראה (VL), להגנה מיטבית מפני היווצרות כתמים
  • פורמולות לא קומדוגניות, שמתייבשות מהר ולא משאירות תחושת "מסכה" של שמנוניות או דביקות
  • שמנים קלילים כמו שמן זרעי ורד הבר, שיודע לאזן הפרשת יתר של חלב

טיפ: במקום קרם לחות + קרם הגנה + מייקאפ – לכי על קרם לחות עם SPF בגוון עדין, או בכזה שמתאים את עצמו לגוון עורך. חסכת שלוש שכבות.

3

ניקוי עדין – אבל יסודי

בקיץ אנחנו מתמרחות, מזיעות, סופגות אבק והעור עובד שעות נוספות. חשוב לנקות אותו היטב, אבל בעדינות.

המלצות:

  • תכשירי ניקוי במרקם קצף או ג'ל, ללא אלכוהול וללא סולפטים
  • מרכיבים עדינים ויעילים כמו אלוורה ואצה אדומה

טיפ: למרות שבקיץ אנחנו עלולות להתעורר משינה מיוזעות ולרצות לסבן את עור הפנים, השתדלו להימנע מכך ולהקפיד לנקות את העור רק פעם אחת (בסוף היום). ניקוי יתר של עור הפנים מייבש אותו וגורם לעור להפריש חלב ביתר, כפיצוי.

4

פילינג? כן, גם בקיץ!

פילינג טוב לניקוי תאים מתים, אך משאיר לרוב את העור חשוף ופגיע יותר לנזקי השמש. לכן חשוב למרוח מסנן קרינה באדיקות. בקיץ לכו על פילינג כימי עדין המכיל חומצות אלפא הידרוקסי (AHA) בריכוזים נמוכים, והגבילו לפעם בשבוע בלבד. הימנעו מפילינג גרגירים גס או כאלה הכרוכים בגירוי מכני של העור, שמגבירים את מדדי הדלקתיות בעור ועלולים להוביל לכתמי פיגמנטציה תגובתית.

5

ומה עם הגוף?

גם עור הגוף זקוק לריענון, במיוחד באזורים שנחשפים לשמש (כתפיים, חזה, רגליים).

המלצה: במקום קרם גוף כבד, עברו לקרם לחות קליל עם תמציות מרעננות כמו מלפפון, אלוורה או מנטה. הימנעו מחומרי ריח, גם כאשר הם ממקור צמחי, דוגמת שמנים אתריים. תמציות ריח מהצומח הוגדרו על ידי ה-FDA כאלרגן המוביל בעולם הקוסמטיקה, ובפרט כאשר העור רגיש וחשוף לתנאים הסביבתיים של הקיץ הישראלי.

ואל תשכחו: הגוף צריך גם הגנה מהשמש. ספריי SPF הוא פתרון מושלם ליום עמוס.

8 תכשירים לפנים שיעשו לכן את הקיץ

Advanced Night Repair Overnight Treatment, קרם לילה של אסתי לאודר

מדובר בתכשיר מהפכני שקורע את עצמו כשאתן עסוקות בלספור כבשים. החדש של אסתי לאודר עובד במרץ לתקן את כל מה שהיום עולל לעור שלכן בזמן שאתן ישנות. במרכז הפורמולה עומד "פפטיד הלילה" הבלעדי, שקיבל את התואר רק אחרי שהוכיח שהוא באמת לא מפספס אף משמרת לילה, כזה שעוזר לייעל את קצב החידוש הטבעי של העור בשילוב 3 מרכיבים נוספים שנותנים לו יד, כדי להשיג את התוצאה המיוחלת - "עור שני". 470 שקלים.

קרם לילה של אסתי לאודר | יח"צ חו"ל

קרם לילה של אסתי לאודר | צילום: יח"צ חו"ל

פילינג גרגירים מסדרת very rose של NUXE

הפילינג, עושה את מה שפילינג אמור לעשות – להסיר תאים מתים, אבל בלי להרגיש כאילו מישהו שייף לך את הפנים בנייר זכוכית. שניהם מכילים תמצית מי ורדים עם ארומה מהממת ו- 97% (לפחות) של רכיבים ממקור טבעי. העובדה שנוקס בחרה להשתמש ב-100% סוכרים ממקור בוטני היא לא רק נחמדה לסביבה היא גם טובה לעור שלנו - פחות אדמומיות, פחות גירויים, ויותר עור רגוע. 119 שקלים.

יח"צ

צילום: יח"צ

ספריי הגנה מהשמש 50spf של גרנייה

השמש הישראלית לא משחקת משחקים. היא קמה בבוקר עם מטרה אחת ברורה: לצרוב כל פיסת עור חשופה שהיא מוצאת ובקיץ, היא אפילו עובדת שעות נוספות. עם הגרנייה החדש אין יותר תחושת שמן על הפנים, אין יותר ידיים דביקות, ובעיקר – אין יותר תירוצים להתחמק מלרסס קרם הגנה על האיפור. הוא מתפזר ללא מגע, לא מלכלך ולא נוזל, מכיל ויטמינים C ו-E שהורסים לקרניים את ההנאה, מתקנים את גוון העור, נלחמים בכתמים כהים, ומעניקים לעור מראה קורן. 65 שקלים.

Ultimune 4.0, סרום של שיסיידו

נראה שהיום עם קצת סקרנות והרבה טכנולוגיה, אפשר לשתף פעולה עם הזמן – או לפחות לנהל איתו משא ומתן ענייני. הסרום החדש מורכב מ-91% רכיבים טבעיים עם שילוב מדויק של תמציות פרחים, עלים וזרעים. לכל תמצית יש את התפקיד שלה – אחת מחזקת, שנייה מרגיעה, אחרת מעניקה לחות, ויש גם את זו שמטפלת בנוגדי חמצון. בקיצור, לא סרום – אלא מערכת תמיכה שלמה שמזהה את התאים המקשישים ומסמנת להם לצאת החוצה מהעור ובכך לבלום, ככל הניתן, את סימני ההזדקנות העיקריים. 600 שקלים.

Ultimune 4.0 של שיסיידו | יח"צ

Ultimune 4.0 של שיסיידו | צילום: יח"צ

PIGMENT SPECIALIST B3 LIFTACTIV, קרם לילה של וישי

כי במרכז העלילה עומדים שני שחקנים ראשיים: ניאצינמיד ורטינול, צמד מרכיבים אקטיביים שהרפואה הדרמטולוגית מחבקת בחום. האחד מפחית כתמים כהים, בזמן שהשני משמש מעין "מנהל משאבי אנוש" של העור – דוחף את התאים הישנים החוצה ומעודד גיוס של תאים חדשים ורעננים. ביחד, הם מבטיחים לעשות סדר בגוון העור שלנו בעודנו נוחרות בשלווה. המרקם של הקרם לא דביק, לא שמנוני, נספג בקלות ולא משאיר כתמי שומן על הכרית. 252 שקלים.

קרם לילה של וישי | יח"צ

קרם לילה של וישי | צילום: יח"צ

סרום שלשות פפטידים של לוריאל

כי בזמן שרובנו עדיין מנסים להבין מה זה בדיוק פפטיד, בלוריאל החליטו ללכת על כל הקופה ולשלב שלושה מהם בבקבוקון אחד. הסרום החדש, הוא למעשה כמו מסיבת קוקטייל אקסקלוסיבית שהוזמנו אליה רק הרכיבים האפקטיביים ביותר: שלושה סוגי פפטידים (שרשראות קצרות של חומצות אמינו), חומצה היאלורונית וויטמין C, במטרה לתת מענה מקיף לסימני הגיל הבולטים — קמטים, איבוד גמישות העור וחוסר אחידות במרקם ובגוון. הם מעודדים ייצור קולגן טבעי, מחזקים את מבנה העור ומשפרים באופן ניכר את מראהו. 110 שקלים (85 שקל בחודש מאי).

סרום של לוריאל | יח"צ חו"ל

סרום של לוריאל | צילום: יח"צ חו"ל

Take The Day Off Facial Cleansing Mousse, מוס ניקוי לפנים של קליניק

הוא רואה כל כתם, כל שארית איפור וכל חלקיק אבק שהעז להידבק לעורך. התערובת הטבעית המועשרת בקוקוס היא הנשק הסודי שלו, שמתמודד בקלות עם האיפור העמיד ביותר, גם זה שהבטיח להישאר לנצח (ספוילר: שום דבר לא נשאר לנצח). אבל הוא לא רק לוקח, הוא גם יודע לתת - שילוב של 10% גליצרין וחומצה היאלורונית, שמספקים לעור את הלחות שהוא משתוקק אליה, כך שהוא יוצא מחוויית הניקוי לא רק נקי, אלא גם מוזן. 141 שקלים.

מוס ניקוי לפנים של קליניק | יח"צ חו"ל

מוס ניקוי לפנים של קליניק | צילום: יח"צ חו"ל

Cleansing water, מי ניקוי מוקפצים של MAHUT

הם לא סתם מסמנים וי על ניקיון. הם מקציפים בעדינות, מחלחלים עמוק ומבצעים עבודת שטח יסודית בלי להשאיר עקבות. הפורמולה מתגייסת בשירות העור עם אנטי-אוקסידנטים, רכיבים תומכי אפידרמיס ונוגדי התייבשות, וכל זה בלי בישום, בלי צבעים ובלי דרמות מיותרות. מדובר בניקוי (בלי חפירות) שמבין את המשמעות של המילה 'איזון' – בין יעילות לרכות, בין כבוד לעור לזמן שלך, ובין מה שצריך לרדת – למה שצריך להישאר. 193 שקלים.

מי ניקוי של MAHUT | יח"צ

מי ניקוי של MAHUT | צילום: יח"צ

כ"א באייר ה׳תשפ"ה19.05.2025 | 17:28

עודכן ב