מרכיבים
צרור כוסברה
מיץ מחצי לימון
½ כפית מלח
½ כפית כמון
1 שן שום
לקישוט
2 כפות שמן זית
½ קופסת שימורים של גרגירי חומוס, מסוננים מהנוזלים
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כפית כמון
¼ כפית בורכום
¼ כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
1. שמים במעבד מזון את גרגירי החומוס עם הנוזלים (אם אין לכם נוזלים הוסיפו חצי כוס מים ועוד לפי הצורך), כוסברה, טחינה גולמית, לימון, שום, כמון ומלח וטוחנים עד שנוצר ממרח אחיד וחלק. מוסיפים עוד מים אם הממרח נראה לכם סמיך מדי.
2. טועמים ומוסיפים מלח וטחינה לפי הטעם. חשוב לזכור שהחומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס דליל מעט יותר מהתוצאה הרצויה. אפשר לשמור את החומוס בקירור עד שלושה ימים.
3. קישוט: במחבת גדולה שמים את כל החומרים ומקפיצים כעשר דקות.
מסדרים את החומוס בצלחת ומעליו את הקישוט ומגישים.