יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

אחרי 7 שנות לימודי רפואה, נועה דיין שוורץ החליטה להתמסר לקונדיטוריה

אוהבים מתוק? יש לכם חולשה מיוחדת לקרמל? אנחנו כאן בשבילכם. המדור מארח את הקונדיטורית נועה דיין–שורץ

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ב בשבט ה׳תשפ״ג (13/02/2023 11:12)
אחרי 7 שנות לימודי רפואה, נועה דיין שוורץ החליטה להתמסר לקונדיטוריה

פלאן וקרם קרמל. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
נועה זהרה בשמי האינסטגרם ואני נשביתי בקסמה. אתם בטח יודעים שאני רוב היום בטלפון. או שאני מצלמת או שאני מפרסמת, ולעיתים גם פשוט משוטטת, וכך פגשתי את נועה ואת היצירות הטעימות והיפות שלה. אחרי פלרטוט ממושך שכלל קופסה עם מאפים מעשי ידיה שהיא הביאה לי, החלטתי שאפשר למסד את הקשר ולהיפגש ליום אפייה משותף.נועה הגיעה לתחום הקונדיטוריה אחרי שבע שנים של לימודי רפואה וחצי התמחות, ואחרי שהצליחה להשלים עם העובדה שכרגע היא פשוט לא רוצה לעסוק במקצוע שלמדה.איך עוזבים מקצוע כמו רפואה לטובת שוקולד וקמח?

״אין ספק שרפואה הוא לא עוד מקצוע ואנשים מתייחסים אליו, ובצדק, כאל שליחות, אבל בסופו של דבר ביום־יום שלי כרופאה הרגשתי שאני לא מאושרת, חשתי שאני לא במקום הנכון ולא עושה את מה שמתאים לי. הסביבה שלי הייתה קצת המומה אבל אחרי הסברים משכנעים, כולם הבינו שזה מה שהכי נכון בשבילי״.

ומה את עושה כיום?

"לשמחתי הצלחתי בזמן קצר יחסית לאסוף סביבי לקוחות קבועים ואני מוכרת את הקינוחים שלי באופן קבוע, תחת השם 'נושקה'. ואני שוקדת על פיתוח עמוד האינסטגרם שלי במקביל לייצור שלהם כדי להצליח לשלב בעתיד ביומיום את האהבה שלי לאוכל באופן כללי, ולא רק לממתקים ולאפייה".

מה את הכי אוהבת להכין?

"טופי קרמל. להכין, לחתוך, לעטוף. יום שלם סביב המתוקים האלו. אבל על המקום הראשון כחביב הקהל יש תחרות בין הקנאלה לעוגיות השוקולד צ׳יפס הענקיות".

בחרנו להכין יחד מתכונים בהשראת מרתה סטיוארט האגדית ששימשה השראה עצומה עבור נועה כשפתחה את העסק ובכלל. שמחתי לנצל את הידע והניסיון של נועה בעבודה עם קרמל, דבר שאני די נמנעת ממנו. אוהבים קרמל? המתכונים האלה בשבילכם!

פודינג קרמל. צילום: אפרת ליכטנשטט

פודינג קרמל

מרכיבים

½1 כוסות (300 גרם) סוכר

3 כוסות (720 מ״ל) חלב

2 ביצים L

3 חלמונים L

1/3 כפית מלח

1 כפית וניל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־160 מעלות ומניחים כלי עם מים בתחתית.2. שמים סוכר ומים בסיר על אש בינונית־גבוהה ובוחשים ללא הפסקה עד שנוצר קרמל בצבע ענברי.

3. מוסיפים חלב ושמנת בהדרגה ובוחשים כל הזמן. כדאי להוסיף במנות קטנות כי עולים הרבה אדים בשלב הזה. מתקבלת תערובת דלילה מאוד.

4. מערבבים בקערה נפרדת חלמונים, וניל ומלח.

5.  מוסיפים באיטיות את תערובת הקרמל והחלב לתערובת החלמונים, תוך בחישה מתמדת. מחלקים לכלים קטנים שמתאימים לתנור (בגודל של סופלה).

6. מכניסים לתנור ואופים במשך 25־30 דקות, עד שהפודינג אפוי בהיקף ורך במרכז. מצננים.

שומרים בקירור בקופסה אטומה עד ההגשה.

צילום: אפרת ליכטנשטט
ריבועי לוז וקרמל. צילום: אפרת ליכטנשטט

ריבועי לוז וקרמל

תבנית מרובעת 23X23

מרכיבים

225 גרם חמאה

1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

½1 כוסות קמח

½ כפית מלח

1/3 כוס (80 מ״ל) סירופ תירס (או גלוקוזה)

2 כפות שמנת מתוקה

½1 כוסות אגוזי לוז קלויים ללא הקליפה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מקציפים 110 גרם חמאה עם 2/3 כוס סוכר חום בהיר, כשתי דקות.

3. מוסיפים קמח ו־¼ כפית מהמלח ומערבבים עד לאיחוד.

4. משטחים בתבנית עם הידיים ואופים כ־20 דקות, עד שמזהיב.

5. מצננים כרבע שעה ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל־160 מעלות.

6. בסיר קטן מערבבים סירופ תירס, שמנת, ¼ כפית מלח, 115 גרם חמאה ו־1/3 כוס סוכר חום. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת.

7. מוסיפים את האגוזים ושופכים על הבצק המצונן. מפזרים באופן אחיד.

8. אופים כ־15 דקות עד שהמרכז מבעבע, מצננים כשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת לפני החיתוך.

שומרים בכלי אטום כיומיים (או במקרר שבוע).

פלאן וקרם קרמל. צילום: אפרת ליכטנשטט

פלאן וקרם קרמל

מרכיבים

1/3 כוס סוכר¼ כוס ועוד כף מים

¾ כוס (180 מ״ל) חלב

¼ כוס (60 מ״ל) שמנת מתוקה

5 חלמונים מביצה L

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־160 מעלות ושמים בתחתית כלי עם מים.2. מערבבים בסיר קטן כוס סוכר אחת עם 4 כפות מים ומבשלים על אש בינונית־גבוהה תוך בחישה מתמדת עד לקבלת קרמל בגוון ענברי. בשלב הזה חשוב לעבוד מהר, לחלק את הקרמל לתבניות הקטנות ולהטות אותן לכל הצדדים כך שיכסה כמה שיותר מתחתית הכלי לפני שיתקשה.

3. בסיר בינוני מחממים חלב על אש בינונית עד שהוא מתחמם אבל לא רותח.

4. בקערה בינונית מערבבים ביצים, חלמונים, מלח וחצי כוס סוכר.

5. מוסיפים מעט מהחלב החם לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות ומערבבים, ואז מוסיפים בהדרגה את כל החלב, תוך בחישה מתמדת.

6. מוסיפים וניל ומעבירים לכלי עם פיית מזיגה ומחלקים לכלים הקטנים עם הקרמל (אפשר גם בעזרת מצקת).

7. מכניסים לאפייה של כ־35 דקות, עד שהפלאן מתייצב.

8. מצננים כשעה ומכניסים למקרר ל־3 שעות עד 3 ימים.

לפני ההגשה, מעבירים סכין חדה בקו ההיקף הפנימי של כל תבנית והופכים בזהירות על צלחת הגשה שטוחה, מנערים קלות עד שהמאפה משתחרר.

קרמל מלוח. צילום: אפרת ליכטנשטט

פטנט לקרמל מלוח

מרכיבים

90 גרם סוכר חום כהה90 גרם סוכר חום בהיר

300 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה

1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס.2. מגבירים את האש ומביאים את הקרמל לרתיחה.

3. כשהנוזל מבעבע, ממשיכים לבשל 4־5 דקות נוספות על אש גבוהה תוך בחישה ומכבים את האש.

מוזגים לצנצנות ומצננים.

 

חפשו את נועה באינסטגרם: ___noshka___

תגיות: מתכונים עם קרמלנעה דיין שוורץקרמלקרמל מלוח

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    פעילי הטרור בשכם טענו ברשתות החברתיות שצה"ל נפל למארב מתוכנן שלהם

    הידיעה הבאה

    מתכון לפודינג קרמל

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    אחרי 7 שנות לימודי רפואה, נועה דיין שוורץ החליטה להתמסר לקונדיטוריה

    מתכון לפודינג קרמל

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD