יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

השף איתי אדרי עם מתכוני תפוזים: ״לא חשבתי שאצליח כל כך מהר"

את האח התאום, השף קובי אדרי, כבר אירחתי במדור. הפגישה עם האח הייתה רק עניין של זמן

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ג בטבת ה׳תשפ״ג (16/01/2023 15:01)
צילום: אפרת ליכטנשטט

טנזייה בשר עם תפוזים ובצלי שאלוט. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
אם אני מגלה מישהו מוכשר בסביבה שלי אני מיד מחפשת תירוץ להיפגש איתו וללמוד. אם שוטטתם ברחבי האינסטגרם בחודשים האחרונים בוודאי נתקלתם בסרטונים המהפנטים שלו, אבל הצילום יוצא הדופן והעריכה הקפדנית הם רק ההתחלה, כי המתכונים המיוחדים, היצירתיות והמגוון שלהם הם חלק בלתי נפרד מהסיפור. אחיו התאום קובי כבר התארח כאן במדור. הוא שף וכוכב ברשתות החברתיות וגם זה שהפציר באיתי לתת צ׳אנס לקריירה דומה ולקפוץ למים העמוקים.

אז נפגשנו לבוקר של בישולים וצילומים (האמת שאני הגעתי כדי לרגל ולגלות טריקים מקצועיים) והיה מרתק, מהנה וכמובן גם טעים ביותר!

על הדרך ניצלתי את ההזדמנות להכיר קצת את איתי ולשאול אותו שאלות שעניינו אותי.

חשבת שתצליח כל כך מהר? תגלה לנו איך עושים את זה?

״לא חשבתי שאצליח כל כך מהר אבל כן ידעתי שאני יודע לייצר תוכן ברמה גבוהה בגלל הניסיון שיש לי וההתבוננות שלי בפרטים הקטנים. אני לא יודע איך מגדירים הצלחה אבל בשבילי זה פשוט כיף – האתגר, היצירה, ההנאה ומהתגובות של מי שצופה".

מה אתה אוהב יותר, לצלם או לבשל?

"אלו שני תחומים שתמיד אהבתי, והאפשרות לחבר ביניהם היא הגשמת חלום. הרגע שאני הכי אוהב הוא הרגע שאני מסיים לצלם ומתכנס עם עצמי כדי לערוך. זה סיפוק שקשה לתאר, איך פתאום בלי שתכננתי, פריים יושב על קטע בשיר, ואני מבין שהסרטון הולך להיות מטורף".

מה האוכל שאתה הכי אוהב להכין ולאכול?

"כל מנות הילדות שגדלתי עליהן, ובעיקר אוכל מרוקאי, אבל כשאני מבשל אני מאתגר את עצמי עם מנות שלא גדלתי עליהן".

מה הזיכרון הכי חזק שלך מאוכל?

"כל יום שלישי סבא שלי היה מגיע אלינו הביתה ובישל לקובי ולי ארוחת צהריים, וכבר מהכניסה לבניין ידענו לזהות לפי הריח מה הוא מכין. הוא היה מלמד אותנו ומסביר לנו, ועד היום המילים והמתכונים שלו מלווים אותי. הוא ההשראה שלי".

אילו עוד הפתעות אתה מכין לנו ל־2023?

"עבורי כל סרטון ומתכון שאני יוצר הם הגשמה עצמית ובכל פעם מחדש אני נותן את הלב והנשמה. אז בלי הצהרות גדולות מדי, אני מקווה להמשיך ליצור תוכן קולינרי, להמשיך להתרגש ולרגש אחרים".

סלט תפוזים מרוקאי

סלט תפוזים מרוקאי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 תפוזים (אפשר לגוון עם תפוז דם)

8 זיתים שחורים מרוקאיים מגולענים וחצויים

חופן בצל ירוק קצוץ

חופן סלרי גבעולים ועלים קצוצים

כף פפריקה מרוקאית בשמן

קורט מלח (לא להגזים כי הזיתים מלוחים)

1 כף שמן זית

אופן ההכנה

1. מקלפים את התפוזים בעזרת סכין ומפלטים החוצה את הפלחים, חותכים אותם לקוביות גדולות.

2. מוסיפים את שאר הרכיבים.

3. מתבלים רגע לפני ההגשה ומערבבים.

טנזיה בשר עם תפוזים ובצלי שאלוט

צילום: אפרת ליכטנשטט
טנזייה בשר עם תפוזים ובצלי שאלוט. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

להכנת הבשר

קילו וחצי עד שניים צלי כתף מספר 5

2 בצלים לבנים פרוסים

רבע כוס שמן זית

1 כפית אגוז מוסקט

1 כפית פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

להכנת התבשיל

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

12 בצלי שאלוט קלופים

1 תפוז מפולט וחתוך לקוביות

מיץ משני תפוזים – תפוז דם ותפוז רגיל

10 פרוסות תפוז מיובש

1 כף סילאן

2 כפיות מלח

פלפל גרוס לפי הטעם

50 גרם שקדים קלויים קלות במחבת, ללא שמן

אופן ההכנה

1. לבשר: מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מניחים את הבצלים הפרוסים בתבנית.

3. מעליהם שמים שמן זית, אגוז מוסקט, עלי דפנה ופלפל אנגלי.

4. מניחים את הבשר על הבצל, מכסים ומכניסים לתנור לשעה וחצי עד שעתיים. אין צורך להוסיף נוזלים, הבצל והבשר יגירו מספיק וזה ישמש אותנו גם כציר נפלא.

5. מוציאים מהתנור ומצננים את הנתח מעט כדי שייפרס בקלות.

6. לתבשיל: בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מדי פעם מוסיפים מעט מים רותחים לקרמל את הבצל.

7. מוסיפים את בצלי השאלוט לכמה דקות על אש קטנה.

8. מוסיפים תפוז חתוך לקוביות, את המיץ מהתפוזים, סילאן, מלח ופלפל.

9. מעל הסיר מסננים את הציר מהבשר ומערבבים מעט עם כף עץ, כך שדרך המסננת יעבור חלק מהבצל שבושל בתנור.

10. חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר.

11. מוסיפים את פלחי התפוז המיובש ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנטנה. ניתן להוסיף כוס מים על מנת שיהיו מספיק נוזלים.

12. מפזרים את השקדים מעל התבשיל ומגישים עם קוסקוס או אורז.

עוגת שקדים ותפוזים

עוגת שקדים ותפוזים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לעוגה

2 ביצים

1 כוס סוכר

½ כוס שמן

1 גביע יוגורט (200 מ״ל), לגרסה פרווה מחליפים ביוגורט סויה

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית תמצית שקדים

1 כוס קמח כוסמין או רגיל

¾ כוס קמח שקדים (75 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

גרידה מתפוז שלם

לזיגוג וקישוט (לא חובה)

100 גרם אבקת סוכר

3־4 כפות מיץ תפוזים

לתפוזים המסוכרים

תפוז שלם

1 כוס מים

1 כוס סוכר

אופן ההכנה

1. לעוגה: מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה (במטרפה, אני השתמשתי במיקסר יד).

3. מוסיפים את השמן והיוגורט תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל ותמצית שקדים ובוחשים את הכול, רק עד שהתערובת אחידה.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.

6. מצננים לחלוטין לפני שמצפים בזיגוג ומקשטים.

7. קליפות מסוכרות: שוטפים היטב את התפוז עם סבון ומייבשים.

8. קולפים את קליפת התפוז עם קולפן כך שתהיה דקה.

9.  פורסים את הקליפות לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה.

10. שמים את הקליפות בקלחת קטנה עם מים ומביאים לרתיחה.

11. מסננים מהמים, מחזירים את הקליפות לקלחת ומוסיפים מים חדשים.

12. חוזרים על פעולת ההרתחה והסינון 3 פעמים.

13. שמים את הקליפות חזרה בקלחת ומוסיפים סוכר ומים.

14.מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט.

15. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. כשמקשטים משתמשים בקליפות בלבד ללא הסירופ. הסירופ התפוזי נהדר לכל שימוש.

16. זיגוג וקישוט: בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר ומוסיפים 2־1 כפות מיץ. טורפים בעזרת מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי – נוזלי אך לא מדי. מוסיפים עוד מיץ, רק כמה טיפות בכל פעם, ובוחשים היטב בין לבין. בעזרת כפית קטנה מצפים בזיגוג ומקשטים מיד בקליפות. כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב.

שומרים את העוגה מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר.

מגישים בטמפרטורת החדר.

תגיות: איתי אדרימתכוניםקובי אדריתפוזים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    לוין: "אני רוצה לעדכן את הייעוץ המשפטי, מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית"

    הידיעה הבאה

    מתכון לסלט תפוזים מרוקאי

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    השף איתי אדרי עם מתכוני תפוזים: ״לא חשבתי שאצליח כל כך מהר"

    מתכון לסלט תפוזים מרוקאי

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD