יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

המלון: האנדרדוג של הקיץ

אין באמת שום סיבה לעובדה שהמלון פופולרי הרבה פחות מהאבטיח. שלושה מתכונים קיציים יחזירו לו את הכתר האבוד

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ו באלול ה׳תשפ״א (23/08/2021 14:14)
בתוך אוכל, ראשונות
לבקשת יו"ר הכנסת מיקי לוי שפי פז לא תורשה להיכנס למשכן

עוגת מלון. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

תמיד חשבתי על המלון כעל אחיו הבוגר והשקול של האבטיח. כולם מדברים על האבטיח, האח הקטן והשובב, מצלמים אותו לסרטונים, הוא שם קוד לקינוח בקיץ ואין רגע שלא מתחשק לנו אבטיח. ומה עם המלון? אל תדאגו לו, יש לו מעריצים רבים בארץ ובעולם והוא כוכב לא קטן בקיץ.

למלון, בן למשפחת הדלועים, יש זנים רבים, המוכרים שבהם הם: ״ג׳ספר״ שהוא מוארך ואליפטי ובשרו כתום. ״גליה״ על שם בתו של צבי קרחי ממכון וולקני שפיתח אותו בתחילת שנות השבעים, הוא כדורי עם בשר ירוק וקליפה צהובה ומרושתת, ו״ג׳סטין״ – תאמינו או לא – על שם הזמר ג׳סטין טימברלייק שביקר בארץ לפני מספר שנים בתקופה שבה חקלאי עין־יהב פיתחו אותו, ובין תחביביו ובקשותיו היה סלט מלונים! ג׳סטין הוא צהוב ועגול, מעט גדול מה״גליה״ ובשרו כתום. המלון עשיר מאוד בוויטמין סי (פי 4 מאבטיח, פי 3 מעגבניות), בבטא קרוטן ובאשלגן, יש בו 92 אחוז מים וכמות גבוהה של סיבים תזונתיים, אז נצלו את ימי הקיץ שנשארו לנו לחגוג עם הפרי האהוב.

סלט מלון ואבטיח

סלט מלון ואבטיח. צילום: אפרת ליכטנשטט

בחום הזה: רק סלט! אז הנה שדרוג למנה היוונית המפורסמת של אבטיח ופטה שכל כך טעימים ביחד. הוסיפו גם מלון ומלפפון, שמן זית ונענע, ולא תאמינו איזו חגיגת טעמים מתקבלת. ולמרות הפרצוף הסקפטי שלכם (אני רואה אתכם עד לכאן!) מילה שלי: זה הסלט שייגמר ראשון על השולחן.

מרכיבים

½ מלון גדול / בינוני

¼ אבטיח בינוני

4 מלפפונים גדולים

200 גרם קוביות גבינת פטה / בולגרית

3 כפות שמן זית

חופן עלי נענע

אופן ההכנה

  1. חותכים את המלון והאבטיח לקוביות קטנות.
  2. חותכים את המלפפון לקוביות או לחצאי עיגולים.
  3. חותכים את הגבינה לקוביות.

מערבבים את המרכיבים סמוך להגשה.

עוגת מלון רכה וטעימה

כשהבית מתפקע מרוב פירות אני מנסה להיות יצירתית! "מה דעתכם על עוגת מלון?" שאלתי את הילדים, והם קפצו על המציאה להשתתף בהכנת עוגה ניסיונית שכזו! התוצאה: עוגה רכה ונפלאה, בעלת טעם מלוני עדין ונפלא שמכינים בקלי קלות.

עוגת מלון. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לתבנית בגודל 23X23 או בקוטר 22/24

½1 כוסות (360 מ״ל) מלון מרוסק

3 ביצים מידה L

¾ כוס סוכר

½ כוס שמן קנולה / קוקוס

2 כוסות קמח (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

½ כפית קינמון טחון

לזיגוג:

100 גרם אבקת סוכר

3־2 כפות מיץ מלון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בבלנדר שמים קוביות מלון (בערך חצי מלון גדול) וטוחנים לרסק אחיד. מודדים 1.5 כוסות (360 מ״ל), שומרים קצת מיץ מלון לזיגוג.
  3. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
  4. מוסיפים את השמן והמלון תוך כדי ערבוב מתמיד.
  5. מניחים מסננת (או נפה) על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 20־35 דקות, תלוי בקוטר התבנית או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים לחלוטין לפני שמקשטים בזיגוג.

זיגוג:

בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר ומוסיפים 2־1  כפות ממיץ המלון.

טורפים עם מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי – נוזלי אך לא מדי.

הוסיפו עוד מיץ רק כמה טיפות בכל פעם ובחשו היטב בין לבין.

מוזגים את הציפוי על העוגה (אפשר גם ליצור דוגמת פסים), ומיד מפזרים סוכריות אם רוצים. כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב.

שומרים 24 שעות בטמפרטורת החדר ומעבר לכך במקרר.

סביצ׳ה אינטיאס ומלון

סביצ'ה אינטיאס ומלון. צילום: אפרת ליכטנשטט

אחרי מדור הסביצ'ה שוודאי שמרתם בקלסר, אני יודעת שאתם מכינים סביצ'ה בלי הפסקה! אז הנה עוד מתכון נפלא וקיצי, מושלם לאירוח קליל ואלגנטי בימים החמים. תוכלו לשמור את כל החומרים במקרר ולהרכיב ממש סמוך לאכילה.

מרכיבים

200 גרם דג אינטיאס טרי (או לברק, דניס או כל דג לבן) חתוך לקוביות (בערך 1.5 ס״מ על 1.5 ס״מ)

½ כוס כוסברה טרייה קצוצה

1 כוס מלון חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום מתוק קטן חתוך לקוביות קטנטנות

3 כפות בצל סגול קצוץ דק־דק

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל צ׳ילי גרוס

או ¼ פלפל צ׳ילי טרי קצוץ

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם. מגישים מיד.

תגיות: אבטיחמלוןסביצ'ה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מפקד, מלאך או שׂר: מאין הגיע הטפסר?

    הידיעה הבאה

    לצאת מאזור הנוחות

    הידיעה הבאה

    לצאת מאזור הנוחות

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD