יש הרבה דגים בים ונראה שגם בסופרמרקט הקרוב לביתנו. או לפחות בזה שמוכן לעשות משלוח עד אלינו.
לקראת תקופת תשעת הימים המסיימת את עונת המדוזות הידועה בשם "שלושת השבועות", והצורך להמיר את הבשר שמעל פני האדמה בזה החי מתחת למים, הובא לפנינו נתון מעניין. המלצת המערכת: רצוי שתשבו, ומתחת למזגן (אלא אם אתם ירושלמים, כי העיר הזאת עוד לא החליטה באיזו עונה היא נמצאת), כי הקפואים הבאים הולכים לחמם אתכם.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– בדרך לאישוש המשק, יש לדאוג גם לצעירים
– הסכמה או בחירות? נתניהו הורה לקדם תקציב ל-2020 בלבד
– רשימת מניעויות העליון: ההחלטה נתונה בידי השופטים בלבד

המועצה הישראלית לצרכנות החליטה לחסוך לכם קצת עבודה ועשתה סקר שוק קטן, לא מזיק ברובו, והעלתה בחכתה (ראיתם מה עשיתי פה?) ממצאים מפתיעים.
נניח שחשקה נפשכם (או בטנכם) בדג. קפצתם לסופר הקרוב או שמא הקורונה שכנעה אתכם שעדיף להישאר בבית והחלטתם לקנות אונליין. כדאי שתבדקו טוב טוב את המחירים בתוך הסופר עצמו. כן כן, מה ששמעתם. אל תעשו סקר שוק נרחב אלא סקר במקרר הדגים שלמולכם. מתברר שבלא מעט מהמקומות, הבדלי המחירים בין אופציות שונות לאותו סוג של דג יכולים להפתיע – ולא בקטע טוב.
בתור חובבי דגים (גם על הצלחת) מילדות, הנתונים קצת מבלבלים. דג אמנון למשל, נחשב לדג זול וטעים במחיר ממוצע של 27 שקלים חדשים לגרסה הקפואה. רוצים אותו בגרסה הטרייה? אין בעיה. הוסיפו עוד תשעה שקלים (בממוצע) והוא שלכם. לא חשדנו, נשבעים, אני לא חשדניסטים. אבל אז גילינו כמה הוא עולה בגרסה המצוננת (מצוננת, כלומר טרי, אבל מקורר. מה בדיוק ההבדל בין זה לבין הטרי?) ופה – כמו שאומר הביטוי – חשדנו. מוזיקת מתח, דרמה, הלמות תופים, יו ניים איט – המחיר לאמנון מצונן הוא כמעט 87 שקלים חדשים. קראתם נכון. עלייה של יותר מפי שניים מאמנון טרי. מישהו פה יכול להסביר את ההיגיון? כי יש לנו קצת שכל, אבל משהו פה לא באמת מסתדר.
זו כמובן הדוגמה הקיצונית. אחריה בתור נמצאים הסלמון – מלך הדגים אם תשאלו אותנו – הבס והבורי. בצד השני של הסקאלה, עם הבדל שלילי, וטוב, נמצא הדניס במקום הראשון במחיר של 120 שקלים לדג טרי ו-80 שקלים למצונן. הלברק נהנה אף הוא מהשליליות ותחסכו לעצמכם קצת יותר מעשרים שקלים אם תקנו אותו מצונן.

כמובן אם הקורונה הוציאה אתכם לחל"ת, אתם סטודנטים מתכלבים או נולדתם אשכנזים כמו חלקנו (עד הדגים) – הדג הקפוא הוא החבר הכי טוב שלכם. אפשר לקנות אותו באריזות אישיות, הוא קל להכנה, מזין והאמת, שגם טעים. אז בפעם הבאה שאתם בקניות שימו לב למחירים ושאף אחד לא יעבוד עליכם.
מנכ"ל המועצה הישראלית לצרכנות, עופר מרום אומר כי הבדיקה העלתה פערים משמעותיים בין הרשתות השונות וכי זה יכול להתבטא בכסף רב עבור הצרכנים. "לעיתים קרובות הבחנו בפערים של עשרות אחוזים באותו סופרמרקט בין דגים קפואים וטריים, והופתענו אף יותר לגלות פערים גדולים בין דגים מצוננים וטריים – שהם למעשה אותו דבר. בתקופה של משבר כלכלי, כאשר כולנו נאלצים לצמצם הוצאות, פערי המחיר משמעותיים במיוחד – וכל סכום שנחסך הוא בעל משמעות גדולה. אני קורא לציבור הצרכנים בישראל לבדוק היטב ולהקפיד להשוות מחירים – אפילו בתוך הסופר עצמו, ולרכוש דגים רק אצל הקמעונאים שמוכרים במחירים הוגנים. בנוסף, כדאי גם להתאים את הקניה לסוג הבישול – וכך לחסוך הרבה כסף".
ובמוצאי הקורונה, בביטול תשעת הימים ובבניין ירושלים ננוחם.