יום ראשון, ספטמבר 14, 2025 | כ״א באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

בקציצות, בסלט וגם בעוגת שוקולד: מחזירים את הכבוד לזוקיני

זוקיני הוא ירק נפלא, וכשמשתמשים בו נכון יכולות לצאת ממנו מנות מדהימות, אפילו בלי שום בישול

מאת  תימור לוי–יוטקוביץ
י״ז בכסלו ה׳תשפ״ה (18/12/2024 09:34)

צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הזוקיני הוא מהירקות הפחות מוערכים במטבח הישראלי, ואפילו שתמיד אפשר למצוא אותו, משום מה פחות רואים אותו אצלנו בצלחת. במדינות אחרות, לעומת זאת, הוא להיט. במטבח האמריקני, היווני והבריטי, בין השאר, הוא נפוץ מאוד, ותוכלו לראות אותו מככב בשלל מנות. אז בביקור הבא שלכם בלונדון תזכרו להזמין צ'יפס זוקיני, ותופתעו לגלות כמה הוא טעים. הנה כמה מתוכנים שיחזירו לו את כבודו האבוד.

גראטן זוקיני

מנה מעולה ומפתיעה שמכינים ממש בקלות, והיא טעימה גם קרה

לתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ בערך, או לתבנית מלבנית סטנדרטית

רכיבים

5 זוקיני

1 מכל שמנת מתוקה

½ כוס חלב

1 שן שום מגוררת

מעט אגוז מוסקט טחון

½ מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות.
  2. פורסים את הזוקיני לפרוסות עגולות בעובי של כחצי ס"מ (עדיף בעזרת מנדולינה).
  3. מסדרים את פרוסות הזוקיני בתבנית בצורת רעפים.
  4. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים בעדינות מעל פרוסות הזוקיני.
  5. אופים במשך 40-30 דקות, עד להזהבה יפה ואחידה. בודקים בעת האפייה אם צריך לסובב את התבנית כדי שהכול ייאפה באחידות.
גראטן זוקיני. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ
גראטן זוקיני. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

עוגת זוקיני ושוקולד

מתכון מפתיע ונפוץ מאוד באמריקה. הזוקיני מעניק לחות ורכות לעוגה ומי שיטעם אותה בלי לדעת שיש בה ירק כלל לא יבחין בו

ל־3 תבניות אינגליש־קייק סטנדרטיות.

אפשר לחלק את המתכון לחצי, ולהכין בתבנית מלבנית קטנה.

רכיבים

600 גרם (כ־7) זוקיני מגורד

170 גרם חמאה רכה

150 גרם שמן צמחי

500 גרם סוכר

2 כפיות תמצית וניל איכותית

3 ביצים גודל L

200 גרם יוגורט 3% לפחות

450 גרם קמח לבן

½ 1 כפיות אבקת אפייה

100 גרם קקאו

¾ כפית סודה לשתייה

כפית שטוחה מלח

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר

150 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
  2. סוחטים מעט את הזוקיני המגורד ומניחים בקערה.
  3. בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, שמן, סוכר ווניל ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  4. תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצים זו אחר זו.
  5. מוסיפים יוגורט ומעבדים מעט.
  6. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד לאיחוד.
  7. מוסיפים זוקיני ושוקולד קצוץ ומערבבים ידנית עד לאיחוד.
  8. מעבירים לתבניות משומנות מעט.
  9. אופים כחצי שעה עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך לא רטוב.
  10. לציפוי: ממיסים יחד שמנת ושוקולד ומוזגים על העוגות.
עוגת זוקיני ושוקולד. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ
עוגת זוקיני ושוקולד. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

קציצות זוקיני בסגנון יווני

קציצות שמככבות כמעט בכל מטבח יווני לצד יוגורט סמיך וירקות

רכיבים

כ־5 זוקיני

1 כפית מלח

1 ביצה

1 שן שום כתושה

½ בצל סגול או 2 בצלי שאלוט קצוצים

מעט פטרוזיליה קצוצה

3/4 כוס קמח

½ כפית אבקת אפייה

פלפל שחור גרוס

כ־100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

שמן לטיגון

להגשה

1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט יווני

ירקות טריים

אופן ההכנה

  1. מגררים את הזוקיני בצד העבה של הפומפייה.
  2. סוחטים היטב, מערבבים עם המלח ומניחים במסננת לשעה לפחות להגרת כל הנוזלים.
  3. מעבירים את הזוקיני לקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים. את הקמח יש להוסיף בהדרגה עד שמקבלים בלילה לא נוזלית מדי.
  4. מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר. עדיף להכין לפחות שעתיים-שלוש מראש.
  5. קצת לפני ההגשה מוציאים מהמקרר.
  6. מחממים שמן במחבת בינונית בגובה 4-3 ס"מ לפחות.
  7. בעזרת הידיים מכדררים קציצות בגודל כדור פינג פונג פחות או יותר ומניחים בעדינות בשמן החם. הופכים כשמזהיב.
  8. מניחים את הקציצות המוכנות מעל רשת טיגון או נייר סופג.
  9. עדיף להגיש חם. מומלץ לצד יוגורט או שמנת מתוקה וירקות טריים.
קציצות זוקיני בסגנון יווני. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ
קציצות זוקיני בסגנון יווני. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

סלט מנדולינה

הסלט האהוב עליי. חיתוך הירקות במנדולינה מעניק להם טקסטורה מדהימה שמשדרגת את הסלט

רכיבים

1 זוקיני ארוך ומוצק. אם מצאתם זוקיני צהוב, תוסיפו גם אותו

1 ראש שומר

כ־6 צנוניות

חסה שאוהבים, אני מעדיפה פריכה כמו אייסברג או לאליק

2 מלפפונים

מעט עגבניות שרי

חופן זיתי קלמטה

כחצי אבוקדו

גבינה שאוהבים: פקורינו, פרמז'ן, בייבי מוצרלה

לתיבול:

כפית חרדל דיז'ון גרגירים (לא חובה)

2 כפות מיץ לימון טרי

כף שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח אטלנטי

אופן ההכנה

  1. בעזרת מנדולינה או קולפן רחב פורסים את הזוקיני לאורכו לפרוסות הכי דקות שאפשר.
  2. את השומר, המלפפון והצנונית פורסים גם דק כמה שאפשר בסכין חדה או מנדולינה. פורסים גם את העגבניות והאבוקדו.
  3. את החסה קורעים ביד לחתיכות גדולות.
  4. מעבירים הכול לקערה גדולה.
  5. מתבלים ומתקנים לפי הצורך.
  6. אם רוצים, מוסיפים גבינה שאוהבים.
סלט מנדולינה. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ
סלט מנדולינה. צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

תגיות: אוכלזוקיני

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    תאגיד השידור האירופי לכנסת: ״הפרטת התאגיד בישראל תסכן את הדמוקרטיה"

    הידיעה הבאה

    כדי לשבור את ההתנגדות אנו צריכים עיר אחת ללא מכוניות

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: גטי אימג'ס

    כדי לשבור את ההתנגדות אנו צריכים עיר אחת ללא מכוניות

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD