יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

חוטים של אושר: האטריות שכדאי להכניס למטבח

מוקפצות עם טופו, בסלט מרענן ובקינוח כנאפה חלומי. אטריות שעועית הן הטרנד החם במטבח

מאת  אפרת ליכטנשטט
ד׳ באב ה׳תשפ״ב (01/08/2022 08:58)
חוטים של אושר: האטריות שכדאי להכניס למטבח

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אטריות שעועית הן חומר גלם שאני אוהבת מאוד במטבח. מהירות ההכנה שלהן והטעם העדין משתלבים היטב במנות מוקפצות ובסלטים רבים. אם תכינו אותן בצורה הנכונה (חליטה של עשר דקות בקערת מים רותחים ואז סינון) תקבלו את המרקם המושלם.

הן נקראות גם אטריות זכוכית או אטריות צלופן על שם הצבע השקוף שהן מקבלות אחרי החליטה.

בשנים האחרונות אפשר למצוא יותר ויותר מתכונים ברשת עם האטריות הנפלאות, הן בשל היותן נטולות גלוטן והן בשל האהבה הרבה שהישראלים רוחשים למטבח התאילנדי.

אני משתדלת שתמיד תהיה לי במזווה חבילה של אטריות, וכשהזמן דוחק הן יכולות להחליף גם פסטה (נסו לקצוץ שניצל ולערבב עם אטריות שעועית, רוטב סויה וסלט קצוץ ליד). הפעם בחרתי להביא מתכון קלאסי וטעים ולצידו שימוש מקורי באטריות השעועית – כאטריות קדאיף ועוד סלט תאילנדי שאולי אין לכם את כל המרכיבים בבית אך אני מפצירה בכם לנסות אותו כי הוא טעים כל כך.

כנאפה ללא גלוטן עם אטריות שעועית

כשחיפשתי רעיונות מקוריים עם אטריות שעועית, קובי סיפר לי שהוא הכין איתן פעם כנאפה. זה היה רעיון טוב מכדי להישאר בתיאוריה, יצא פיצוץ! שימו לב שזמן הטיגון של אטריות שעועית הוא ארוך בהרבה.

* מתכון שלמדתי מקובי אדרי

כנאפה ללא גלוטן עם אטריות שעועית. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

למנה אחת זוגית בקוטר 20 ס״מ
80־100 גרם אטריות שעועית
80 גרם חמאה מומסת
150 גרם מוצרלה
7 כפות גבינת שמנת/גבינת עיזים בסגנון פרומעז

לסירופ:
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
3 טיפות תמצית מי ורדים
פיסטוקים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה

1. משרים את האטריות בקערה גדולה עם מים רותחים. כעבור חמש דקות מסננים מהמים.
2. חותכים את אטריות השעועית לחתיכות קטנות.
3. מערבבים את החמאה עם 3 כפות מהסירופ לתערובת אחידה ושופכים על האטריות.
4. מערבבים בידיים בעדינות, עד שכל "שערות" האטריות מכוסות בחמאה.
5. משמנים היטב מחבת נון סטיק ומניחים עליה מחצית מכמות האטריות. מהדקים ודוחסים אותם היטב לתחתית.
6. מניחים את הגבינות ומכסים במחצית השנייה של האטריות. לוחצים היטב ומהדקים.
7. מדליקים את הגז על להבה נמוכה ומתחילים לטגן את הכנאפה. בגלל שאלו לא שערות קדאיף הטיגון הוא ארוך מאוד, אז אל תתייאשו, זה יכול להימשך אפילו חצי שעה.
8. כעבור כחצי שעה, כשהחלק התחתון שחום הופכים את הכנאפה לצלחת ומחזירים למחבת כדי לטגן אותה על הצד השני. מטגנים עוד כ־15 דקות עד שגם הצד השני שחום.
9. בינתיים, בקלחת קטנה שמים מים, סוכר ולימון ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות עד שהסירופ מסמיך מעט ומצננים.
10. מוסיפים תמצית מי ורדים לסירופ, מוזגים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים. אוכלים מיד.

אטריות שעועית מוקפצות עם טופו

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

80 גרם אטריות שעועית
1 חבילת טופו (300 גרם)
1 כף שמן
1 כף רוטב סויה
1 כפית מייפל

לירקות:
3 כפות שמן
2 גזרים חתוכים לגפרורים
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
½ כרוב סגול קטן קצוץ דק
3 כפות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
כפית מייפל
1 שן שום כתושה

להגשה:
חופן קשיו קלוי
ובצל ירוק קצוץ טרי

אופן ההכנה

1. משרים את האטריות בקערה גדולה עם מים רותחים. כעבור עשר דקות מסננים מהמים ומזלפים מעט שמן כדי שלא ידבקו.
2. חותכים את הטופו לשניים וסופגים את הנוזלים מהטופו בעזרת נייר סופג. חותכים לחתיכות קטנות.
3. במחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את הטופו כעשר דקות עד שהוא קריספי. לקראת סוף הטיגון מוסיפים סויה ומייפל. שומרים בצד.
4. לאותה המחבת מוסיפים 3 כפות שמן ומקפיצים גזרים, בצל ירוק וכרוב סגול.
5. מוסיפים סויה, שמן שומשום ושום.
6. מרככים את הירקות (כ־10 דקות) ומוסיפים את האטריות והטופו. מערבבים היטב.

מגישים חם עם קשיו קלוי ובצל ירוק קצוץ.

יאם ואן סאן

* סלט תאילנדי שלמדתי מגילי בן–שחר

צילום: אפרת ליכטנשטט
יאם ואן סאן. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 חבילות אטריות שעועית

לטופו:
1 חבילת טופו 300 גרם
כף רוטב סויה

לסלט:
2 כפות רוטב דגים
2 כפות סוכר
2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
½ בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
מעט פלפל צ׳ילי קצוץ לאוהבי החריף
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חופן נדיב של כוסברה קצוצה
1/3 כוס בוטנים כתושים בעלי ומכתש

אופן ההכנה

1. משרים את האטריות בקערה גדולה עם מים רותחים. כעבור עשר דקות מסננים מהמים ומזלפים מעט שמן כדי שלא יידבקו.
2. בקערה בינונית מערבבים היטב רוטב דגים, סוכר, מיץ ליים ושום.
3. מוסיפים את הבצל והצ׳ילי ונותנים לרוטב לעמוד בזמן שמכינים את שאר החומרים.
4. חותכים את הטופו לשני חלקים ובעזרת נייר סופג סופגים את הנוזלים מהטופו. חותכים לחתיכות קטנות.
5. על מחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את הטופו כעשר דקות עד שהוא קריספי.
6. לקראת סוף הטיגון מוסיפים סויה. שומרים בצד.
7. מערבבים את כל החומרים: עגבניות, כוסברה, את התערובת שהכנו עם רוטב הדגים והבצל, את הטופו הקריספי ולבסוף בוטנים כתושים. אוכלים מיד.

תגיות: אוכלאוכל אסייתיאטריות שעועיתמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מורה נבוכות: למה חשוב לקרוא את האותיות הקטנות שמודפסות על גבי האריזות של מוצרים קוסמטיים?

    הידיעה הבאה

    מבצע לילי בעקבות מבוקשים: 13 מחבלי חמאס נעצרו

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    איור: נעמה להב

    לא הסבלנות היא שצריכה להשתנות, אלא הציפייה לפתרונות מהירים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD