יום שישי, יוני 20, 2025 | כ״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

נשארים בבית, מבלים במטבח: ט"ו בשבט בימי קורונה

אין כמו המטבח להעביר את הסגר השלישי. הנה ט"ו בשבט הגיע, ויש סיבה טובה לנסות מתכונים חדשים עם פירות יבשים

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ב בשבט ה׳תשפ״א (25/01/2021 09:17)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

ט"ו בשבט השנה מגיע כשאנחנו ספונים בבתים ועל טיולי שקדיות אפשר רק לחלום. התקופה המוזרה הזו מסרבת להסתיים. האופטימים (אסף) יצביעו על החיסונים ועל כך שהיו בהיסטוריה תקופות קשות יותר; הריאליסטים (אני) יסתובבו בבית סחור־סחור, ידלגו בין אתרי החדשות וייכנסו למטבח להכין עוגיות.

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– לשיפור מצב הרוח: מאפים שתמיד מצליחים
– תמיד באופנה: מתכונים מפתיעים למעודן שבאגוזים
– שבת בבוקר, יום יפה: שלוש עוגות שיסתדרו עם הקפה

מזל שיש לי את המטבח, חוף מבטחים. ברגע שאני נכנסת למטבח ושוקלת חומרים, אני מתעופפת מעל המציאות, מעל הסגרים, מעל השדות, מעל השקדיות. ברגע שאני במטבח אני רגועה. ידידיי הקמח והחמאה אינם מאכזבים, התנור הוא חבר והסירים אחים. הירקות והפירות מקפצים על השיש ושמחים לקראתי. המיקסר מחייך ורוקד בהנאה.

ט״ו בשבט מגיע ומזכיר לנו שלוח השנה לא עוצר, יום רודף יום, שבוע אחר שבוע, הימים מתארכים. למרות שקר אני מביטה בשקיעה בחצי חיוך, יודעת שהאביב מתקרב ואולי יביא עמו עוד בשורות טובות גם במישור העולמי. איך אתם משמחים את עצמכם בימים אלה?

תבשיל צלי בשר ופירות יבשים

תבשיל צלי בשר ופירות יבשים. צילום: אפרת ליכטנשטט

תבשיל צלי בשר שמתבשל שעות ארוכות עד שהוא רך ונמס בפה, מלווה בפירות יבשים ליצירת טעם מושלם. בונוס נוסף: הבית מתמלא בניחוחות נפלאים. בקשו מהקצב שלכם נתח המתאים לצלייה ארוכה.

מרכיבים

3 כפות שמן
1 ק"ג בשר מספר חמש (כתף), חתוך לחתיכות בגודל 4×4 ס״מ בערך
2 בצלים חתוכים גס
6 שיני שום כתושות
1 כפית ראס אל חנות / בהרט
2 כפות רסק עגבניות
½ כפית כורכום
1 כפית עלי טימין טריים
1 כוס יין אדום
½1 כוסות ציר בקר ועוד מים לכיסוי 2 ס״מ מעל הבשר
1 כוס פירות יבשים חתוכים: משמשים, שזיפים, צימוקים או פירות יבשים אחרים שאתם אוהבים

אופן ההכנה

1. בסיר גדול וכבד מחממים שמן ו״סוגרים״ את הבשר כ־10 דקות כך שיהיה צרוב היטב, ממליחים ומפלפלים אותו היטב.
2. מוסיפים שום, ראס אל חנות, רסק עגבניות, כורכום וטימין, ומטגנים כשתי דקות.
3. מוסיפים יין אדום, ציר בקר ומים רותחים לכיסוי של 2 ס״מ מעל הבשר ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי.
5. מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים חצי שעה נוספת.

מגישים חם עם אורז.

עוגיות חמאה ופירות יבשים מושלמות

צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגיות חמאה ופירות יבשים מושלמות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מה עושות עוגיות השוקולד צ׳יפס האהובות כשהן רוצות להתארגן לט״ו בשבט? נוטשות את השוקולד ומחליפות אותו
בחתיכות קטנות של פירות יבשים. התוצאה: וואו!

אתם חייבים לנסות את זה בבית!

מרכיבים

½ כוס קמח רגיל + 2 כפות (90 גרם)
½ כוס (כ־62 גרם) קמח כוסמין מלא (או עוד קמח רגיל)
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה מאוד
1/3 כוס (כ־67 גרם) סוכר דמררה
¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
150 גרם פירות יבשים ופקאנים +
1 כף קמח
(אני השתמשתי ב־4 משמשים, 2 תאנים, עיגול אננס אחד וחופן פקאנים)

אופן ההכנה

1. חותכים את הפירות היבשים והאגוזים לחתיכות קטנטנות ומערבבים עם כף קמח.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מנפים לתוך קערה בינונית את הקמחים, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים היטב.
4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, מקרימים את החמאה עם הסוכרים, לפחות 3 דקות. כדאי לעצור מדי פעם את פעולת המיקסר ובעזרת מרית להוסיף למרכז את הבלילה שנדבקת לשולי הקערה.
5. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב.
6. משנים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר, ובעזרת כף מוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שהוא נטמע ומוסיפים את רוב הפירות היבשים (שומרים כמה כפות לקישוט).
7. מערבלים עוד קצת, רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
8. בידיים רטובות יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה במרחק גדול ביניהם, כך שיהיו 9־12 עוגיות במגש. נועצים בכל כדור בצק כמה חתיכות פירות מלמעלה, לקישוט.
9. אופים 7־9 דקות, עד שהעוגיות זהובות בצדדים ובהירות במרכז. חשוב להשגיח על התנור כדי לקבל עוגיות רכות במרכז.

לא בוטחים בתנור שלכם? אפו רק שתי עוגיות בהתחלה, תנו להן להתקרר ותראו לכמה דקות אפייה באמת הן זקוקות. נכון, זה קצת מעכב אבל זה מבטיח הצלחה!

מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמרימים אותן מהמגש. אפשר לצנן אותן על רשת צינון. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.עוגיות חמאה ופירות יבשים מושלמות

שבלולי גאודה ופירות יבשים

שבלולי גאודה ופירות יבשים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שילוב מפתיע, מתוק מלוח של עוגייה מטריפה וטעימה, נשנוש ממכר ומושלם לצד פלטת ירקות או פירות או סתם כך ליד הקפה.

מרכיבים

1 חבילת בצק עלים חמאה (600 גרם) מופשרת לפי הוראות היצרן

למילוי
4 משמשים מיובשים
½ כוס צימוקים
¼ כפית קינמון
½ כוס מיץ תפוזים
100 גרם גבינת גאודה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת לבחירתכם)

1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. במעבד מזון שמים משמשים, צימוקים, קינמון ומיץ תפוזים, ומעבדים לתערובת אחידה שניתן למרוח. אם יש צורך מוסיפים עוד 1־2 כפות מיץ.
3. פורשׂים את הבצק על משטח העבודה, חותכים אותו לשני חצאים ומחזירים חצי למקרר עטוף היטב.
4. מרדדים מעט את הבצק ומורחים עליו מחצית מתערובת הפירות היבשים.
5. מפזרים מחצית מהגאודה המגוררת ומגלגלים לרולדה הדוקה.
6. מכסים בניילון ומצננים במקפיא 20 דקות.
7. בינתיים מכינים באותה צורה את החלק השני של הבצק ומקפיאים גם את הרולדה השנייה.
8. מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס״מ.
9. מניחים את השבלולים על נייר האפייה ברווחים קטנים ומברישים בביצה טרופה.
10. אופים 15־20 דקות עד שהבצק מזהיב והמילוי משחים מעט.

מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה עד יומיים.

טיפ: חשוב לעבוד בחדר קר או להפעיל את המזגן.

תגיות: אוכלט"ו בשבטמתכוניםפירות יבשים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הנציגים החרדים מאבדים שליטה על האירועים בבני ברק

    הידיעה הבאה

    "ט"ו בשבט פלסטיני": הרשות שוב משתלטת על אדמות מדינה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    "ט"ו בשבט פלסטיני": הרשות שוב משתלטת על אדמות מדינה

    "ט"ו בשבט פלסטיני": הרשות שוב משתלטת על אדמות מדינה

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD